Er hing maandag 17 december iets bijzonders in de lucht...
En tegen de schemering was dat ook tot in de verre omtrek te zien.
De kerk en toren van Zieuwent werden in een sprookjesachtig blauw licht gehuld.Van heinde en ver kwamen bezoekers naar het Kerstconcert dat Omroep Gelderland opnam in onze Werenfridus. In een stampvolle kerk genoten jong en oud van de optredens in kerstsfeer.
De Brassband Gelderland opende de avond met een serie bekende kerstliederen.We werden deze avond getrakteerd op een zeer gevarieerd programma. Vrolijk, sfeervol en ook ingetogen: er waren erg indrukwekkende nummers bij.

Tijdens het “Silent Night” gezongen door Laura van Kaam kon je een speld horen vallen.


Samen met het Dick van Altena Quintet zong de jonge artieste een splinternieuw lied, door haarzelf geschreven: “Reach it out”.


Het publiek in de kerk zong natuurlijk af en toe de bekende kerstsongs mee; bij “Blue X-mas” en “Winter Wonderland” had het Quintet dan ook aardig wat 'Background vocals'.


Daartoe werden ze door Ernst Daniël Smid ook uitgenodigd bij “Go tell it on the
Mountains. Vader Ernst Daniël en dochter Coosje zongen samen het nummer “Mag ik dan bij jou”.


Daarna werd het podium geheel gevuld door het Gelders Opera- en Operette Gezelschap, dat een prachtig, speciaal voor deze avond ingestudeerd programma liet horen. Vooral het “Pie Jesu” met twee solistes bezorgde menigeen kippenvel.


Als slotlied volgde natuurlijk “I'm dreaming of a white Christmas”, waarbij alle artiesten en mensen in de kerk uit volle borst meezongen.
Omroep Gelderland, de organisatie, medewerkende artiesten en de vrijwilligers van de Sint Werenfriduskerk hebben samen met deze schitterende avond iedereen een ècht kerstgevoel mee naar huis kunnen geven.

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus

Vieringen

Mei 2019
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31