Op zondagmorgen 29 september bereikte ons het droevige bericht van het overlijden van Theo Engelen, oud pastor van de Ha-Zi-Ma Parochie.
Theo was pastor in de periode van 1 augustus 1992 - 28 augustus 2005.
Veel heeft hij voor onze parochie betekend.
Theo was een aardige, fijne en integer man met respect naar een ieder toe. Een gezien mens in de parochie. Theo kwam graag bij de mensen thuis om te luisteren naar hun verhalen. Hij kwam in goede tijden maar zeker ook in moeilijke, zware tijden. Dit om er te zijn voor de zieke medemens.
Theo was een bescheiden man, deed zijn werk in stilte en trad niet graag op de voorgrond. Dit paste niet bij hem.
Theo kon verstrooid overkomen, maar hij zocht dan naar woorden om iets weloverwogen te zeggen. Op onverwachte momenten kon hij met mooie kwinkslagen uit de hoek komen. Met kinderen kon Theo goed overweg. Vele jaren werkte hij samen met kinderen en vrijwilligers aan het kersttoneel. Liefde, respect en kennis van de natuur bracht hij al verhalend op kinderen over.
We denken met respect aan hem terug en wensen zijn familie veel sterkte met dit verlies.

Zelf eens op een kerkorgel spelen? Dat kan tijdens deze Nationale Orgeldag op zaterdag 14 september 2019 in de Sint Agathakerk van Harreveld of de H. Werenfridus in Zieuwent.
Beide kerken zijn ook opgenomen in een mooie, speciale fietsroute op deze dag door Oost Gelre.

Er hing maandag 17 december iets bijzonders in de lucht...
En tegen de schemering was dat ook tot in de verre omtrek te zien.
De kerk en toren van Zieuwent werden in een sprookjesachtig blauw licht gehuld.Van heinde en ver kwamen bezoekers naar het Kerstconcert dat Omroep Gelderland opnam in onze Werenfridus. In een stampvolle kerk genoten jong en oud van de optredens in kerstsfeer.
De Brassband Gelderland opende de avond met een serie bekende kerstliederen.We werden deze avond getrakteerd op een zeer gevarieerd programma. Vrolijk, sfeervol en ook ingetogen: er waren erg indrukwekkende nummers bij.

Tijdens het “Silent Night” gezongen door Laura van Kaam kon je een speld horen vallen.


Samen met het Dick van Altena Quintet zong de jonge artieste een splinternieuw lied, door haarzelf geschreven: “Reach it out”.


Het publiek in de kerk zong natuurlijk af en toe de bekende kerstsongs mee; bij “Blue X-mas” en “Winter Wonderland” had het Quintet dan ook aardig wat 'Background vocals'.


Daartoe werden ze door Ernst Daniël Smid ook uitgenodigd bij “Go tell it on the
Mountains. Vader Ernst Daniël en dochter Coosje zongen samen het nummer “Mag ik dan bij jou”.


Daarna werd het podium geheel gevuld door het Gelders Opera- en Operette Gezelschap, dat een prachtig, speciaal voor deze avond ingestudeerd programma liet horen. Vooral het “Pie Jesu” met twee solistes bezorgde menigeen kippenvel.


Als slotlied volgde natuurlijk “I'm dreaming of a white Christmas”, waarbij alle artiesten en mensen in de kerk uit volle borst meezongen.
Omroep Gelderland, de organisatie, medewerkende artiesten en de vrijwilligers van de Sint Werenfriduskerk hebben samen met deze schitterende avond iedereen een ècht kerstgevoel mee naar huis kunnen geven.

Op de jaarlijkse feestavond van de patrones van de kerkmuziek Cecilia (22 november) in Het Parochiehuis, is Jan de Leeuw onderscheiden met een speldje en een oorkonde. Er was tevens een bloemetje voor zijn vrouw Ceciel. Jan is vijftig jaar vol enthousiasme actief in de kerkmuziek, waarvan al ruim 23 jaar bij het dames-en herenkoor van Zieuwent. Hij vervult daar de rol van dirigent, soms ook van organist en tevens zingt hij ook nog regelmatig de solo’s.
Jan is zeer gedreven; of het nu een repetitie, een weekenddienst of een rouw- of trouwviering is, hij gaat altijd voor 100 % resultaat. Als dirigent is Jan vakkundig, correct en punctueel, maar er is ook tijd voor humor en gezelligheid. Wanneer Jan orgel speelt laat hij horen hoe goed hij hierin is. De dames en heren van het koor zijn maar wat trots op 'hun Jan'.
Na vele lovende woorden en anekdotes van voorzitter Peter, felicitaties van medekoorleden en hun aanwezige partners werd er voor Jan en Ceciel gezongen en geproost.
Met een gezellig uurtje Achterhoeks cabaret werd deze jaarlijkse feestavond voortgezet.

 

Trulli
Voorzitter Peter zwaait Jan alle lof toe
Trulli
Jan is hiervan zichtbaar onder de indruk

 

Trulli
maar reageert adrem, net als altijd

 

Trulli
Een gouden speldje van de Sint Gregoriusvereniging voor Jan
Trulli
en een prachtig boeket voor Ceciel

 

Op zaterdag 17 november werden 19 kinderen gevormd. Van deze viering en de voorbereiding heeft Gijs Stortelder een leuk verslag ingestuurd. Kijk hiervoor én voor meer foto's  op de algemene homepage van deze site.

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus

Vieringen

Oktober 2019
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31