9 juni 2020

Vieringen tot 1 september

Tot 1 juli zijn er op uitsluitend kerkvieringen op zondag in Groenlo en Lichtenvoorde om 9.30 uur. Hiervoor moet u zich aanmelden op donderdagmorgen voorafgaand aan de viering tussen 9.00 uur en 12.00 via telefoonnummer 06- 82 60 48 63.
De uitzending van de vieringen is te volgen via kerkdienstgemist.nl

Vanaf 1 juli gaat aanmelden voor de viering via een digitaal reserveringssysteem. Zie hier voor een handleiding.

Voor meer informatie zie de Pastorale nieuwsbrief 4 en Vieringen en activiteiten tot 1 september. Bij de vieringen moeten we rekening houden met het protocol kerkelijk leven zoals dit door de bisschoppen is vastgesteld.

Wat fijn, dat jullie weer naar school mogen gaan! Nou ja, wel afstand houden, goed je handen wassen en nog niet alle dagen van de week. Maar je kunt in elk geval je vriendjes en vriendinnetjes weer zien. En bijkletsen en naar de sportclub...
Alles is toch nog anders. Dat Corona-virus gooit alles overhoop, voor iedereen.
Misschien voelde je je de afgelopen weken wel een beetje eenzaam, terwijl je toch gewoon fijn thuis van allerlei dingen kon doen.

Nog vervelender is het voor alle oude en zieke mensen die helemaal alléén thuis zitten. Voor bijvoorbeeld de buurman verderop in de straat. Hij mag nu niet naar buiten, want die oude meneer wordt altijd best snel ziek. Hij krijgt geen onverwachte visite meer. Zijn kaartclub en het biljarten gaan niet meer door. Want... iedereen moet zoveel mogelijk thuis blijven.
Misschien wonen jouw opa of oma wel in een verzorgingshuis. En mag jij daar nu niet gezellig op bezoek. Maar ze mogen ook niet bij jou thuis komen oppassen. Of op je verjaardagsfeestje komen.

Maar iets aardig voor ze doen kan altijd. Iets maken voor zulke eenzame of zieke mensen. Als  je je niet fijn of ziek voelt, wil je graag een beetje getroost worden. Dat wil iedereen graag. Grote mensen zeggen dan wel eens: “Kom, we gaan gezellig even koffie drinken, een bakkie troost’!
Dirk heeft zo’n bakkie troost gemaakt en naar José gebracht.

Bakkie troost door Dirk

Nou, José was héél erg verrast door dit mooie bakkie troost gevuld met allemaal lekkere dingen. En er helemaal ontroerd van.

Jij kunt natuurlijk ook zoiets doen, er zijn verschillende manieren.
Vul een kopje of beker met iets lekkers. Doe er (natuurlijk) ook een lief briefje bij, of klein verhaaltje of gedichtje. En daarna kun je het voorzichtig inpakken in een klein doosje, dat je heel mooi versierd hebt. Zo wordt het dan bij elkaar een 3-dubbele verrassing! Vergeet niet om je naam erbij te zetten!
Je kunt bijvoorbeeld ook een oud bloempotje mooi versieren. En dan vullen met een beetje aarde en wat zaadjes van bv. Rucola. Dat geeft al heel snel kleine plantjes, die je  daarna kunt eten. Ook dit bakje ga je dan natuurlijk leuk inpakken met zo’n berichtje erbij.

Wedden dat jullie door zo’n ‘bakje troost’ heel veel mensen blij kunnen maken...

TIP: geef dit actie-idee door aan andere kinderen: je broertje en zusje, je vrienden en vriendinnetjes, kinderen van je club, neefjes en nichtjes…

Zondag 8 maart heeft dhr. Bennie Venderbosch een pauselijke onderscheiding ontvangen, uit handen van pastoor Herman de Jong. Op deze wijze willen we vanuit de geloofsgemeenschap van de Heilige Werenfridus onze dankbaarheid tonen voor zijn jarenlange bezielde en bezielende inzet voor onze kerk en de gehele parochie Sint Ludger.

Bennie Venderbosch met onderscheiding

Bennie Venderbosch, geboren op 27 april 1930, is van kinds af aan intensief betrokken geweest bij het kerkelijk, sociaal en cultureel leven in zijn geboortedorp. (Tot een aantal jaren geleden heeft hij nog in zijn ‘oudershuis’ gewoond, tegenover de kerk.)

“Boekje open” over interieur St. Werenfriduskerk Zieuwent

Deze “Kathedraal van de Achterhoek”, zoals inwoners van Zieuwent hun kerk graag noemen, is in de loop der jaren op allerlei manieren bejubeld en lof toe gezongen. Begrijpelijk want wie Zieuwent nadert, ziet al op flinke afstand de hoge toren boven het landschap uitstijgen. Wie dichterbij komt ziet hoe de architect alles tot in detail heeft gedaan om dit bouwwerk een indrukwekkend gotisch exterieur te geven. Wie vervolgens de moeite neemt om de kerk binnen te gaan zal ook daar een gotische sfeer ervaren die helemaal past bij het exterieur.

 

Pagina 1 boek Bennie VenderboschKlik op de afbeelding om het boek te openen

 

Over dit interieur gaan we voor u een boekje open doen.

Geloof je in God? Ja? Nee? Of: Weet niet. Ga je naar de kerk?  Ja, Nee. Of: Soms. Ja, elk jaar wel met Pasen en Kerst, en ook met de kermis, dan is er de TOP 2000 viering en die is mooi joh!

Regelmatig verschijnen er onderzoeken in Nederland naar kerkbezoek en religiositeit.
Meten is weten. De aantallen laten zien dat het allemaal minder wordt. De rol van de kerk in de samenleving wordt kleiner. Maar neemt daarmee ook onze religiositeit af? Wordt ons geloof minder?
Veel is volgens mij niet te meten als het gaat om ons zoeken naar zin, als het gaat om ons verlangen naar licht, uitzicht of toekomst. Woorden en gedachten van geloof en vertrouwen of verwondering zijn niet in getallen uit te drukken.
Deze dagen rondom kerst, zijn juist de dagen van de grote vragen. Dagen waarin ons geloven centraal staat, door ons bezoek aan de kerk, of juist de keuze om er niet meer te gaan, maar ook doordat ons geloof in de mensen om ons heen, juist nu het gezellig móet zijn, soms flink op de proef wordt gesteld.

 

Kerststal in kerk Zieuwent

 

Toeval of niet, uit een onderzoek van de EO bleek, dat het kerstverhaal het populairste bijbelverhaal is voor jong en oud.

Mastreechter Staar

 

Op 7 december a.s. gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.

De Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar kom dan ’s avonds om 19.00 uur zingen in onze Werenfriduskerk.

Dit mannenkoor werd in 1883 opgericht en verwierf in de loop van haar bestaan grote bekendheid in binnen- en buitenland.

Zo traden ze op in 1980 ter gelegenheid van de inauguratie van Koningin Beatrix in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.

 

Ze hebben een uitgebreid repertoire van klassieke en religieuze werken, opera’s, operettes, musicals en volksmelodieën.

Een alom bekend stuk van het koor is de “twaalf rovers”.

 

Het concert zal deze avond bestaan uit 2 delen.

In het 1e deel worden de bekende wereldlijke nummers gezongen, aangevuld met een verrassing.

Na de pauze ligt het accent, ook gezien de tijd van het jaar, meer op kerstliederen.

 

De kaarten kosten 25 euro per stuk en zijn te verkrijgen bij de Spar te Zieuwent en bij het Witte Paard.

Het is ook mogelijk om via het contactformulier van de website van het dames en herenkoor de kaarten te bestellen zie:  www.werenfriduskoor-zieuwent.nl

Pastorale noodwacht
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus
06-190 17 292

Agenda

Geen evenementen