Op de jaarlijkse feestavond van de patrones van de kerkmuziek Cecilia (22 november) in Het Parochiehuis, is Jan de Leeuw onderscheiden met een speldje en een oorkonde. Er was tevens een bloemetje voor zijn vrouw Ceciel. Jan is vijftig jaar vol enthousiasme actief in de kerkmuziek, waarvan al ruim 23 jaar bij het dames-en herenkoor van Zieuwent. Hij vervult daar de rol van dirigent, soms ook van organist en tevens zingt hij ook nog regelmatig de solo’s.
Jan is zeer gedreven; of het nu een repetitie, een weekenddienst of een rouw- of trouwviering is, hij gaat altijd voor 100 % resultaat. Als dirigent is Jan vakkundig, correct en punctueel, maar er is ook tijd voor humor en gezelligheid. Wanneer Jan orgel speelt laat hij horen hoe goed hij hierin is. De dames en heren van het koor zijn maar wat trots op 'hun Jan'.
Na vele lovende woorden en anekdotes van voorzitter Peter, felicitaties van medekoorleden en hun aanwezige partners werd er voor Jan en Ceciel gezongen en geproost.
Met een gezellig uurtje Achterhoeks cabaret werd deze jaarlijkse feestavond voortgezet.

 

Trulli
Voorzitter Peter zwaait Jan alle lof toe
Trulli
Jan is hiervan zichtbaar onder de indruk

 

Trulli
maar reageert adrem, net als altijd

 

Trulli
Een gouden speldje van de Sint Gregoriusvereniging voor Jan
Trulli
en een prachtig boeket voor Ceciel

 

Op zaterdag 17 november werden 19 kinderen gevormd. Van deze viering en de voorbereiding heeft Gijs Stortelder een leuk verslag ingestuurd. Kijk hiervoor én voor meer foto's  op de algemene homepage van deze site.

Dat de H.-Werenfridus een baken in het Achterhoekse land staat kan niemand ontgaan. Dat het gebouw van buiten en van binnen indrukwekkend is, staat ook buiten kijf. De inwoners van Zieuwent zijn, terecht, trots op de kerk, gebouwd door vele van hun voorouders. Deze zomer was onze Werenfridus de rode draad van de Zieuwentse editie bij “Zomer in Gelderland” van Omroep Gelderland.

Nu is de kerk maandag 17 december het decor van het sfeervolle kerstconcert, dat de Gelderse omroep op gaat nemen.  Hierbij bent u als publiek van harte welkom. Laat u  onderdompelen in de muzikale klanken van koren en solisten en geniet daarbij van het prachtige interieur van de Sint Werenfridus. Voor meer informatie: houdt de websites van www.Sintludgernu.nl  en van Omroep Gelderland in de gaten. Ook in de plaatselijke Kerkklok vindt u meer bijzonderheden.

Beste medeparochianen,

Nu de wintertijd weer nadert en het steeds vroeger donker wordt, verandert voor de komende maanden het tijdstip van de vieringen in de pastorie kapel. I.p.v. woensdagavond 19.30 u wordt dit in de wintermaanden woensdagmorgen 9.30 u. Per november gaat deze nieuwe tijd in.

Zoals u gewend bent, wordt er na de viering natuurlijk koffie gedronken! Wanneer het s’ avonds wat langer licht is, gaat de viering weer op de woensdagavond plaatsvinden. Hier wordt u via de Kerkklok tijdig van op de hoogte gesteld.

Met vriendelijke groet. De pastoraatgroep.

Winnaars met hun postersDinsdagmiddag half 3 op de Markt in Lichtenvoorde: drie supertrotse kinderen uit Zieuwent laten hun posterontwerpen zien voor het raam van de VVV. Trots èn blij met de uitslag van de jury. Zij hebben meegedaan aan de ontwerpwedstrijd, nadat ze met hun klas een rondleiding en speurtocht gehad hebben door de H.Werenfriduskerk. Uit maar liefst 28 inzendingen uit groep 5 en 6  van de St. Jozefschool uit Zieuwent heeft de jury allermooiste gekozen:  het kleurige en opvallende ecolineschilderij van Esri Eekelder, een èchte blikvanger. Het hangt gedrukt en in groot formaat in het 'billboard' bij de VVV, maar je kunt het overal in de Achterhoek tegenkomen, in Zieuwent en van Groenlo tot Ruurlo.

Het origineel hangt nog de hele maand juni in de H. Werenfriduskerk, samen met alle  andere creatieve inzendingen. Deze tentoonstelling is zeker de moeite waard.
De heren Rein Domhof (staand) en Jan Stortelder hebben van de jury een eervolle vermelding gekregen. Ook hun werk is van hoog niveau en erg origineel. Daarnaast krijgen ze alledrie nog een mooie oorkonde, gekalligrafeerd door de voorzitter van de jury, meneer Bennie Venderbosch.
Eind juni mogen Esri en haar hele familie op zondagmorgen mee de kerktoren in, wanneer het uurwerk, zoals elke week weer, moet worden opgewonden. En natuurlijk gaan dan ook even de luiken open voor een prachtig uitzicht over Zieuwent.

 

Rein en Jan krijgen een enveloppe met een brief van Bennie Venderbosch, Esri heeft deze al eerder gekregen.

 

 

Esri, Rein en Jan tonen de poster van de winnares, Esri, op A0 formaat.

 

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger

Vieringen

December 2018
M D W D V Z Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31