Iedereen krijgt er wel eens mee te maken, het overlijden van een dierbaar iemand. In vroegere jaren was het gebruikelijk dat er, bij overlijden van een parochiaan, een avondwake en een uitvaartviering in de kerk gehouden werden. Ieder die dat wilde kon zo afscheid nemen van de overleden persoon. Een afscheid met mooie teksten, zang, rituelen en symbolen.

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen, ook onder de parochianen van Vragender, die niet perse minder gelovig zijn, maar vaak wel minder kerkbetrokken. Zij zoeken op deze momenten hun heil buiten de kerk. En daardoor wordt er vaker een beroep op anderen gedaan.

Als er door nabestaanden wordt gekozen voor een uitvaart buiten de kerk om, wordt er dus geen contact gezocht met de pastorale noodwacht. De mensen van onze eigen geloofsgemeenschap komen dan niet in actie.

Wilt u echter dat de kerk nog wel betrokken wordt bij het overlijden, voor bv. het luiden van de klokken of het lezen van misintenties, dan zult u zelf contact moeten opnemen met de pastorale noodwacht (06-19017292) of het secretariaat van onze parochie (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Het is de verantwoordelijkheid van u, als nabestaande, om dan actie te ondernemen.

 

 

De Paaskaars die jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand die zich al vele jaren voor de kerk inzet, was dit jaar voor Tinie Kerkhoff. Zij is begonnen als lid van de gezinsvieringgroep, in die periode is ze ook lid geweest van de locatieraad. Momenteel maakt ze deel uit van de pastoraatgroep en is ze contactpersoon van de PCI. Tinie bedankt voor de vele uren dat je je voor de kerk hebt ingezet, en we hopen nog jaren gebruik van je kwaliteiten te mogen maken.

 

 

 

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger

Vieringen

December 2018
M D W D V Z Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31