Afdrukken

Op woensdag 7 en 28 oktober komen de vormelingen uit Aalten, Vragender en Lichtenvoorde weer bij elkaar voor de voorbereiding van het H. Vormsel in het parochiecentrum van Lichtenvoorde. In aanloop naar zondag 15 november -ze ontvangen dan dit sacrament- staan de derde en vierde bijeenkomsten in het teken van de missie en hoe je die wilt uitdragen naar anderen toe. 

Welke droom heb je? Waar ligt jouw passie? Heb je een bepaald ideaalbeeld? Welk doel heb je voor ogen in het leven? 

In deze twee bijeenkomsten kijken de vormelingen naar de overeenkomsten met de wereld van God. Want hoe ziet Zijn wereld eruit? Jezus heeft het tijdens zijn aardse leven voorgedaan. In deze wereld bestaat er geen misdaad, geen geweld en geen ander kwaad. Jezus noemt deze ideale wereld het Koninkrijk van God. Hij ziet het als zijn missie dit rijk tot stand te brengen. 

De passie die je in jouw dromen legt om deze vervolgens waar te maken, is het vuur in jou. Geïnspireerd door H. Geest zal je een weg vinden om jouw ideaal te bereiken. Het zal niet gemakkelijk gaan. Onderweg moet je keuzes maken. Op je pad zijn er hindernissen. Wat doe je dan? Je kunt de leerlingen (volgelingen) van Jezus nemen. Zij zijn ook aangeraakt door het vuur van de H. Geest. Zij dragen het geloof uit door de manier van hoe zij door het leven gingen. In deze vierde bijeenkomst sta je stil bij hoe mensen en jij in het leven staan.

De werkgroep H. vormsel bestaat uit Anne Stapelbroek en Ilona van Zanten uit Lichtenvoorde, Angelita Huitink uit Bredevoort, Trezia Makai uit Aalten. Ze helpen de pastores Hetty Bresser en Casper Pikkemaat bij de voorbereidingen.