Logo Parochie

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

r.-k. Parochie Sint Ludger

SintLudgernu.nl | elke dag open

 

Op woensdag 7 en 28 oktober komen de vormelingen uit Aalten, Vragender en Lichtenvoorde weer bij elkaar voor de voorbereiding van het H. Vormsel in het parochiecentrum van Lichtenvoorde. In aanloop naar zondag 15 november -ze ontvangen dan dit sacrament- staan de derde en vierde bijeenkomsten in het teken van de missie en hoe je die wilt uitdragen naar anderen toe. 

Welke droom heb je? Waar ligt jouw passie? Heb je een bepaald ideaalbeeld? Welk doel heb je voor ogen in het leven? 

In deze twee bijeenkomsten kijken de vormelingen naar de overeenkomsten met de wereld van God. Want hoe ziet Zijn wereld eruit? Jezus heeft het tijdens zijn aardse leven voorgedaan. In deze wereld bestaat er geen misdaad, geen geweld en geen ander kwaad. Jezus noemt deze ideale wereld het Koninkrijk van God. Hij ziet het als zijn missie dit rijk tot stand te brengen. 

De passie die je in jouw dromen legt om deze vervolgens waar te maken, is het vuur in jou. Geïnspireerd door H. Geest zal je een weg vinden om jouw ideaal te bereiken. Het zal niet gemakkelijk gaan. Onderweg moet je keuzes maken. Op je pad zijn er hindernissen. Wat doe je dan? Je kunt de leerlingen (volgelingen) van Jezus nemen. Zij zijn ook aangeraakt door het vuur van de H. Geest. Zij dragen het geloof uit door de manier van hoe zij door het leven gingen. In deze vierde bijeenkomst sta je stil bij hoe mensen en jij in het leven staan.

De werkgroep H. vormsel bestaat uit Anne Stapelbroek en Ilona van Zanten uit Lichtenvoorde, Angelita Huitink uit Bredevoort, Trezia Makai uit Aalten. Ze helpen de pastores Hetty Bresser en Casper Pikkemaat bij de voorbereidingen. 

Om het pastoraat goed te organiseren en de geloofsgemeenschappen te verbinden, is onze parochie ingedeeld in 3 regio's, te weten: Regio Oost, Regio West en Regio Midden. 

Dit geeft mogelijkheden tot samenwerking en integratie. 

 

Onder Regio Midden vallen: Aalten, Lichtenvoorde en Vragender. Lichtenvoorde is aangewezen als eucharistisch centrum. Dat betekent dat het vieren van de H. eucharistie elke zondag gewaarborgd is. In Aalten en Vragender zijn er maandelijks 1 eucharistieviering en 1 woord-en communieviering door leden van het pastoresteam. In Aalten heeft de locatie zelf het initiatief genomen voor de overige weekendvieringen.

   

Voorbeelden van samenwerking zijn:

 

• H. doopsel: op dit moment zijn de voorbereidingen op dit sacrament al geregionaliseerd in Zieuwent, Lichtenvoorde en Winterswijk. Omdat wij merken dat jonge ouders veel minder gebonden zijn aan een doopsel van hun kind(eren) in ‘de kerk om de hoek’, maar veel eerder kijken naar een geschikte datum ongeacht in welke kerk – zal er op termijn naar toe gewerkt worden om slechts op deze drie locaties nog te dopen. 

• H. communie: bij een gering aantal communicantjes, wordt de samenwerking binnen de regio opgezocht. 

• H. vormsel: zowel de voorbereidingen als de viering van dit sacrament wordt al geregionaliseerd

• De koren van de kerken zingen regelmatig samen. Vooral voor de hoogtijdagen op de lithurgische kalender zoeken ze de samenwerking voor een volumineus geluid. 

Vieringen

Juli 2018
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Activiteiten

Juli 2018
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31