Logo Parochie

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

r.-k. Parochie Sint Ludger

SintLudgernu.nl | elke dag open

 

 

In de kerk van de O.L.V.Ten Hemelopneming in Houten wordt op zaterdag 6 oktober een lieddag gehouden. De dag komt tot stand in samenwerking met Koor Cantilene in Houten, Tom Löwenthal en de NSGV. De samenwerking leidde ertoe dat er een nieuwe Nederlandstalige Mis is geschreven voor kerkkoren, met daarin diverse gewenste gezangen.

Deze mis zal op deze lieddag voor het eerst gepresenteerd worden. Indien u deel uit wilt maken van deze unieke gelegenheid om onder de bezielende leiding

van Tom deze mis en andere liederen in te studeren schrijft u zich dan in voor deze lieddag.

.

LAAT U VERRASSEN!

Dirigent: Tom LЪwenthal

Plaats: R.K. Kerk O.L.V. Ten Hemelopneming aan de Loerikseweg 12 te Houten.

De koffie/thee staat klaar om 11.00 uur.

Start lieddag: 11.30 uur. Einde: 17.00 uur.

17.30 uur zal de mis uitgevoerd worden in een viering.

De deelnamekosten aan deze lieddag bedragen € 17,50 in de voorinschrijving en € 20,00 aan de deur.

Dit is inclusief partituren en 2 consumptiebonnen.

Eenieder dient zelf zijn of haar lunchpakket mee te nemen.

Bij binnenkomst kunt u betalen en de partituren in ontvangst nemen.

U kunt zich voor deze lieddag aanmelden – ( vol is helaas vol ) -

per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (naam & stemgroep)

Pastor Dave Capucao is momenteel in ons land. Hij logeert in een klooster in Limburg. Wij zijn zeer verheugd dat hij ook onze kant op komt.

Samen met pastoor de Jong zal hij in de eucharistieviering voorgaan op zondag 15 juli om 11.00 uur in de Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde.

Na de viering wordt er koffie geschonken en is er gelegenheid voor ontmoeting.
De collecte tijdens de Ludgerdag op Hemelvaart heeft rond de € 600,-- euro opgebracht. Dit is ten goede gekomen aan zijn project het pastor Dave fonds. Het spreekt voor zich dat u uw goede gaven voor dit doel nog altijd persoonlijk kunt geven.

Graag tot 15 juli!

Parochiebestuur St. Ludger

Cursus Theologische Vorming voor Geinteresseerden (TVG)

Openheid, leren van elkaar, omgaan met verschillen. In september hoop ik aan mijn derde jaar te mogen beginnen van cursus theologische basisvorming. TVG is vooral een informatieve cursus, waarin mensen wegwijs worden gemaakt in de bronnen van het christelijk geloof, de Bijbel, de traditie en de toepassing in de praktijk. De nadruk valt op informatief leren onder leiding van bevlogen docenten, die hun vakgebied willen delen met anderen. Er wordt geen vooropleiding verwacht. Het is laagdrempelig en er worden geen toetsen afgenomen.

De afgelopen jaren heb ik ervaren als een warm bad, als eerste deelnemer van de Rooms Katholieke kerk heb ik mij zeer welkom gevoeld. Een van de weinige plekken waar je met vragen over kennis van je geloof terecht kunt. En een plek waar je open praat over verschillen in geloofsvisies. Het is duidelijk: Meedoen met de TVG doet wat met mensen. ‘Het verrijkt, verrast en inspireert’.

Op vrijdag vlak voor het pinksterweekend is pastor Carla Roetgerink geïnstalleerd in de parochies Sint Ludger en Sint Paulus. De feestelijke eucharistieviering was in de Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde. Het projectkoor uit de Paulusparochie zong de viering met enkele liederen die de nieuwe pastor had uitgekozen.

Parochie bestuurder Henk Vos las de benoemingsbrief voor. Pastor Roetgerink legde in de viering de ambtseed af. Ze gaat zich bezighouden met de catechese. Vicaris Pauw sprak in de overweging vertrouwen in pastor Roetgerink uit om in het Licht van Pinksteren de lammeren en de schapen te hoeden en te weiden; mensen te voeden met de boodschap van God.

Aan het eind van de viering richtte pastor Carla Roetgerink het woord tot de parochianen. Ze zei dat het deze dag de geboortedag van paus Johannes Paulus II was die toen hij paus werd met de woorden 'wees niet bang' zich tot de wereld richtte. "Vrees niet of wees niet bang, moeten we niet alleen met woorden, niet alleen met een belofte, maar met de liefde van God doen en deze met elkaar delen", sprak ze. Kinderen overhandigde een boek en een bos bloemen. Na afloop konden parochianen de nieuwe pastor de hand schudden. 

Vieringen

Juli 2018
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Activiteiten

Juli 2018
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31