Op zoek naar Jezus. Dit was het thema van de gezinsviering op kerstavond. Samen met het jongerenkoor Vivace uit Lievelde waren de voorgangers Lidy Wolters en Nicole te Brake druk doende geweest om voorafgaande aan deze viering een mooi kerstspel in te studeren met een groot aantal kinderen. Het is altijd een genot om te zien, hoe ongedwongen iedereen zijn of haar rol oppakt. De jongste was twee jaar oud, maar paste prima in de groep. De aanwezige gelovigen genoten dan ook met volle teugen. Na afloop was er een groot applaus voor iedereen.

Het bericht dat onze kerk binnen 8 jaar moet sluiten is met veel pijn ontvangen. Onze kerk is toch een baken van het geloof in Meddo en staat ook symbool voor het ontstaan van onze dorpskern. Ondanks veel tegenwerking en met veel inspanning is er meer dan 150 jaar geleden een enorm offer gebracht door onze voorouders. De drang naar zelfstandigheid was erg groot en maakte de inwoners van Meddo bereid om tot het uiterste te gaan. Een mooie kerk en een bloeiende gemeenschap werden het resultaat van deze inspanning.

Op vrijdag 30 november 2018 mocht ik een rondleiding in onze Johannes de Doperkerk te Meddo houden voor de groepen 5,6,7 en 8 van de interconfessionele basisschool ’t Kempken. De school heeft nu een project omtrent het Christendom. Daarom hadden ze op 28 november de Jacobskerk te Winterswijk bezocht en nu was het dus de beurt aan de katholieke kerk.

Op zaterdag 26 oktober is tijdens de eucharistieviering door Hedwig Overkamp aandacht besteed aan het werk van en een collecte gehouden voor pater Wim van Zeeland in Venezuela. Van hem is via Hedwig een reactie gekomen. Hij had gezien dat het collectegeld op zijn rekening was gestort en was daar erg dankbaar voor.

Op zondag 25 maart was het Palmpasen waarin een groot aantal kinderen met hun palmpaasstokken in de kerk van de Heilige Johannes de Doper aanwezig waren. Na de zegening van de palmtakken en palmpaasstokken trokken de kinderen in optocht door de kerk en naar buiten. Ook de verdere aanwezigen werden uitgenodigd om deel te nemen aan deze optocht.

 

Het was tevens de presentatieviering van de aanstaande communicantjes uit Winterswijk en Meddo. Zij mochten zich voorstellen aan de aanwezigen in de kerk. Samen met het pastorale team, Riet Zonsbeek en Lidy Wolters zijn ze nog druk bezig om zich voor te bereiden op de Eerste Heilige Communie, maar dit was een mooi moment om hier even bij stil te staan.

 

Op zondag 27 mei ontvangen de aanstaande communicantjes: Tess de Jong, Jacob Haji en Elina Haji Garabetian, Marten Havekes, Kyan en Stan te Kortschot, Jorik Makusi, Djayden Muth, Wiebe Noteboom, Wiktoria Orlof, Roxanne Pennings, Lorenz Perlala, Altin Perlalaj, Roosmarijn Roerdinkholder, Lucca Smeenk, Manjana Swama, Rhilana Smeenk en Chanaya Verhaegh de Eerste Heilige Communie. Op die dag is de viering in de kerk van de Heilige Jacobus in Winterswijk. De aanvang van deze is viering is dan ook om 9.00 ´s morgens.

 

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger

Vieringen

Februari 2019
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28