Op zondag 9 juni, Eerste Pinksterdag om 10.00 uur is er weer een Oecumenische viering hier in de kerk van de H. Johannes de Doper in Meddo. Deze is niet in het Achterhoeks-plat. Voorgangers zijn de heren Nando Smid en Leo Zieverink. Zij worden bijgestaan door het dames- en herenkoor en ook de aanwezigen kunnen wanneer zij dat willen uit volle borst meezingen.

Na afloop van deze viering is er koffie/thee drinken achter in de kerk.

Iedereen is van harte welkom.

Met de bouw in 2016 van het nieuwe huis hier in Meddo zagen we haar ook regelmatig in de kerk zitten. Dat maakte ons nieuwsgierig. Tijd om met haar een gesprek aan te gaan. Zij liet blijken dat zij best bereid was om wat voor de kerk te doen, maar dat ze daar toen nog geen tijd voor had, omdat zij druk waren met de bouw van het nieuwe huis en dat zij nog niet ingeschreven was hier in deze gemeente.

Op 7 oktober 2007 werd naar een grondige renovatie het Mariakapelletje weer ingewijd door pastoor Patrick Kuipers. Hiermee was er weer een rustpunt in het bos voor iedereen die daar behoefte aan hadden. Op initiatief van ZijActief werd er ieder jaar in de maand mei na een viering in de kerk een bezoek gebracht aan het Mariakapelletje voor de Mariahulde. Helaas moesten we al een aantal jaren constateren dat de belangstelling voor deze Mariahulde aan het afnemen was. Daarom heeft het huidige bestuur van BKZ (ZijActief) besloten om dit niet meer te organiseren.

In deze tijd van het jaar worden jonge kinderen voorbereid op hun Eerste Heilige Communie. Een groot gebeuren in een kinderleven. De laatste jaren worden de deelnemende jongens en meisjes uit verschillende locaties van onze parochie gezamenlijk voorbereid door de werkgroep Eerste Heilige Communie. Een periode van onderricht over de betekenis van dit sacrament en ook activiteiten, zoals een presentatieviering en een bezoek aan een bakker. Het hoogtepunt is natuurlijk de zondag waarop voor de eerste keer de heilige communie ontvangen wordt, een grote feestdag in een kinderleven, welke nog lang herinnerd wordt. Veel oudere Meddonaren hebben nog steeds herinneringen aan deze grote dag, en ook aan de voorbereiding hiervan, welke generaties lang in handen was van juffrouw Mia van Leeuwen.

Op zondag 25 maart was het Palmpasen waarin een groot aantal kinderen met hun palmpaasstokken in de kerk van de Heilige Johannes de Doper aanwezig waren. Na de zegening van de palmtakken en palmpaasstokken trokken de kinderen in optocht door de kerk en naar buiten. Ook de verdere aanwezigen werden uitgenodigd om deel te nemen aan deze optocht.

 

Het was tevens de presentatieviering van de aanstaande communicantjes uit Winterswijk en Meddo. Zij mochten zich voorstellen aan de aanwezigen in de kerk. Samen met het pastorale team, Riet Zonsbeek en Lidy Wolters zijn ze nog druk bezig om zich voor te bereiden op de Eerste Heilige Communie, maar dit was een mooi moment om hier even bij stil te staan.

 

Op zondag 27 mei ontvangen de aanstaande communicantjes: Tess de Jong, Jacob Haji en Elina Haji Garabetian, Marten Havekes, Kyan en Stan te Kortschot, Jorik Makusi, Djayden Muth, Wiebe Noteboom, Wiktoria Orlof, Roxanne Pennings, Lorenz Perlala, Altin Perlalaj, Roosmarijn Roerdinkholder, Lucca Smeenk, Manjana Swama, Rhilana Smeenk en Chanaya Verhaegh de Eerste Heilige Communie. Op die dag is de viering in de kerk van de Heilige Jacobus in Winterswijk. De aanvang van deze is viering is dan ook om 9.00 ´s morgens.

 

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus

Vieringen

Mei 2019
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31