oktober 2019

In de voetsporen van de eerste christenen
Al eeuwenlang trekken christenen erop uit voor een pelgrimage naar heilige plaatsen.
Vanuit de St-Paulus en St-Ludgerparochie gaan wij in de voetsporen van de H. Petrus en H. Paulus.
We bezoeken meerdere religieuze en culturele hoogtepunten in Rome.
We nodigen u uit voor deze inspirerende reis die zal plaatsvinden van zaterdag 19 tot en met donderdag 24 oktober 2019.
Op vrijdag 1 maart om 19.30 uur is er een informatiebijeenkomst in de pastorie van Lichtenvoorde. Iedereen is van harte uitgenodigd.
Voor meer informatie kunt u Pastor den Hartog of Diaken Peters benaderen.

Terwijl ik dit bericht aan het maken ben is juist de vorst in ons land en worden heden de eerste marathon wedstijden  op natuurijs gereden. Wij gaan nu alvast verder vooruit denken .wij denken alweer aan het voorjaar. De lente ,tijd om de tuin te bewerken en voor onze boeren tijd om het land klaar  te maken om te zaaien en te poten. Wij willen dan ook weer een biddag houden opdat het  een goed jaar moge worden voor al de vruchten die deze zomer ons geschonken worden. Wij vinden het heel gewoon een goede oogst

De dank-je-wel-avond  op woensdag 9 januari 2019 begint met een eucharistieviering waarin het voltallige pastoresteam voorgaat mmv het herenkoor, rouwkoor en Gaudio. Het feest wordt voorgezet bij HRZ ’t Zwaantje met gezellige muziek van Ben Krabbenborg. U ontvangt, in tegenstelling tot andere jaren, geen persoonlijke uitnodiging. Iedere vrijwilliger die dit jaar, op welke manier dan ook, een bijdrage heeft geleverd aan onze parochie is van harte welkom.

Afgelopen zaterdag werden we plotseling verrast met de mededeling dat er een vervolg komt in de procedure van de verduistering van parochiegelden. In De Gelderlander werd uitgebreid aandacht besteed aan deze gevoelige kwestie. We hopen dat er snel duidelijkheid komt.

Koster Jan Spijkers heeft na 40 jaar afscheid genomen van zijn 'roeping', de kerk. De kerk had Jan nodig, en Jan de kerk. In de viering waren de kosters uit de andere kerken aanwezig en ook oud-pastores en vicaris Pauw. De wens van Jan ging in vervulling met een eucharistie voorgegaan door drie heren: Pastoor de Jong, rector Patrick Kuipers en pastor Jos Droste. Het herenkoor zong.

Aan het einde van de viering kreeg Jan uit handen van de (vice)voorzitters parochiebestuur Jos Rosendaal en van de beheercommissie Miny Schut een bedevaartreis naar Lourdes aangeboden. Deze vertrekt op 28 april. Secretaresse Francis Poelhuis las een bedankbrief van pastor Dave Capucao uit de Filipijnen voor. Jan werd verrast door de Schaopenscheerders. Dit zijn bekenden van Jan, met oud-vicevoorzitter Toon van den Heuvel en oud-koster Henk Wekking in de muziekkapel.


Het afscheid van Jan Spijkers kwam voor parochianen vrij onverwacht. Hij moest als koster terugtreden omdat zijn visuele beperking steeds meer een belemmering begon te vormen. Het was beter voor Jans veiligheid zijn functie te beëindigen tot groot verdriet van vele kerkbetrokkenen. Jan Spijkers heeft veel betekend voor Lichtenvoorde, de kerk en de geloofsgemeenschap.

Zie voor een fotoreportage van deze zondag het fotoalbum op deze website. 

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger

Vieringen

Februari 2019
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28