In de H. Agatha kerk boven op het koor  in de punt van de gewelven, hoog  boven de orgelpijpen  zie het klokkengatplaat, door dit gat zijn de klokken in de toren gehesen. Deze plaat wordt sinds 2013 extra verlicht. Hierop staat een mooie afbeelding van een harp met daarom heen de tekst: Laud Ducum et Pastorem in Hymnis et Cantios. Dit betekend:Loof uw heer, loof uw leider met Uw liederen en Koorgezang.Zoals op de foto is te zien ziet deze plaat er heel mooi uit, door deze te verlichten is deze plaat vanuit de kerk nu goed te zien.

Bron; Andre Wessels

Direct na de schoolvakantie starten we met het voorbereidingstraject voor de vormelingen met twee informatieavonden, te weten op 5 september in Lichtenvoorde en een dag later op 6 september in Beltrum.

In de Paastijd van 2019 vinden de 1eCommunievieringen plaats. De voorbereidingen starten in januari 2019. Opgeven voor de 1eCommunie kan tot 1 oktober 2018.

Voor meer informatie en opgave voor beide trajecten kunt u terecht bij het centraal secretariaat in Groenlo en op de websites van beide parochies.

 

 

Centraal secretariaat St. Ludgerparochie en St. Paulusparochie

Nieuwstad 12

7141 BD Groenlo

0544-464663

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: www.sintludgernu.nl / www.stpaulusparochie.nl

Openingstijden: ma t/m do 08:30 uur t/m 15:00 uur, vrij 08:30 uur t/m 12:30

                                                      

Namens de Parochieblad bezorgers willen wij iedereen bedanken die een bijdrage hebben geleverd aan het uitstapje naar Hellendoorn, samen met de kinderen uit Mariënvelde in een grote bus, alle kinderen hebben er van zeer genoten. Na terugkomst in Harreveld nog wat drinken en een patatje bij café de Boer. In het bijzonder willen wij de twee begeleiders bedanken, dat zij tijd hebben willen vrijmaken hiervoor.

 

 

( foto; M. Krabben)

Eindelijk is het gelukt om weer een openluchtviering te houden met Pinksteren, deze viering is  tevens de opening van de Kermis in Harreveld. Heel fijn dat er zoveel mensen deze viering hebben bezocht, dit ondanks dat de temperatuur niet te hoog was,  maar te heet zoals bij de vorige openlucht viering een aantal jaren geleden, was toen ook niet fijn. Vooraf aan deze viering zijn vele vrijwilligers bezig geweest om de tuinen mooi uit te laten zien en dat is zeker gelukt overal was aan gedacht, zelfs het snoeien van de grote beukenboom, de muziek moet er immers wel kunnen zitten. Er is een speciale verbinding aangelegd om de mensen thuis via kerkradio ook bij deze viering te betrekken. De vlaggen in de toren hingen mooi te wapperen in de wind, ook in de tuin zijn de oude vlagen met alle vaandeltjes en kruisjes  weer uit de kast gehaald. Het altaar met spreekstoel zijn geplaatst voor het buitenaltaar, deze staat er  nog staat uit de tijd dat er nog veel tuinprocessies waren, enkele jaren geleden is dit altaar door de vrijwilligers opgeknapt en weer in de oude terug gebracht. De bloemengroep had weer  zeer mooie bloemstukken geplaatst rond het altaar. Alle bezoekers werden verwelkomd in de tuin door een vlaggenserenade  van de Schutterij.  Pastor Ronald den Hartog ging met lector  Hans Weikamp voor in deze viering samen met de Muziekvereniging St. Agatha was het een zeer geslaagde morgen. Wij als locatie willen iedereen bedanken voor hun medewerking aan deze mooie openluchtviering.

( onderstaande foto's aangeleverd door locatieraad) 

 

kunt u vanaf heden lezen bij "familieberichten".

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger

Vieringen

December 2018
M D W D V Z Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31