Op 14 oktober bereikte ons het bericht dat Johan Lansink was overleden.
Ruim vijf jaar maakte hij deel uit van het parochiebestuur in de functie van penningmeester.
Johan heeft veel betekend voor onze parochie.

 

Tot het laatst was Johan Lansink met hart en ziel en grote deskundigheid penningmeester van het bestuur van de Sint Paulusparochie Groenlo e.o. Ook de samenwerking met de Sint Ludgerparochie Lichtenvoorde e.o. droeg Johan de laatste jaren een warm hart toe. We zijn hem zeer veel dank verschuldigd en ervaren zijn heengaan als een groot gemis. We verliezen niet alleen een fantastische penningmeester maar ook een vriend.
We wensen Riky, de kinderen en kleinkinderen en familie heel veel sterkte toe en gedenken Johan en hen in onze gebeden.

Mede namens het parochiebestuur Sint Ludger, het pastoraal team en alle medewerkers:
Parochiebestuur Sint Paulusparochie
Nieuwstad 12 -  7141  BD Groenlo

 

LogoOp diaconaal gebied is er een goede oecumenische samenwerking tussen de gezamenlijke kerken in de gemeente Berkelland. De katholieke kerken van de locaties Beltrum, Eibergen, Neede, Rekken en Rietmolen van de St. Paulusparochie vallen binnen de grenzen van deze gemeente.

Er is sinds 2006 een gezamenlijke kerstpakkettenactie voor de minima in de gemeente Berkelland. Deze activiteit is ondergebracht in een aparte stichting.

Verder is in 2016 het Diaconaal Platform Kerken Berkelland van start gegaan. Dit platform richt o.a. op de problematiek rond vluchtelingen/statushouders.

De buurparochie Sint Ludger heeft een digitale versie van hun parochiemagazine on-line staan. Klik hier om naar het magazine te gaan.

Preventiebeleid

Als parochie St. Ludger volgen wij het preventiebeleid inzake seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag in de Rooms-Katholieke Kerk zoals vermeld op de website www.rkkerk.nl. Dit beleid is via de volgende link te bekijken: https://www.rkkerk.nl/praktische-informatie-voor-bisdomparochie/preventiebeleid/

Beleidsplan

Een parochie kan niet van dag tot dag leven, er moet een visie op de toekomst zijn. Deze toekomstvisie is opgedeeld in twee delen die niet los van elkaar staan: het pastorale beleidsplan en het bestuurlijk beleids- en gebouwenplan. Het pastorale beleidsplan geeft aan welke weg het pastoresteam wil gaan. In het bestuurlijk beleids- en gebouwenplan wordt aangegeven welke visie het bestuur op de toekomst heeft, dit gebaseerd op de mogelijkheden die de huidige en toekomstige situatie met teruglopende aantallen kerkgangers hen biedt. De hoofdlijnen van het pastorale en bestuurlijke beleidsplan zijn opgenomen in de onderstaande folder.

Nieuwsbrief beleidsplannen

 

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus

Vieringen

November 2019
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30