9 juni 2020

Vieringen tot 1 september

Tot 1 juli zijn er op uitsluitend kerkvieringen op zondag in Groenlo en Lichtenvoorde om 9.30 uur. Hiervoor moet u zich aanmelden op donderdagmorgen voorafgaand aan de viering tussen 9.00 uur en 12.00 via telefoonnummer 06- 82 60 48 63.
De uitzending van de vieringen is te volgen via kerkdienstgemist.nl

Vanaf 1 juli gaat aanmelden voor de viering via een digitaal reserveringssysteem. Zie hier voor een handleiding.

Voor meer informatie zie de Pastorale nieuwsbrief 4 en Vieringen en activiteiten tot 1 september. Bij de vieringen moeten we rekening houden met het protocol kerkelijk leven zoals dit door de bisschoppen is vastgesteld.

Welkom: U bent hartelijk welkom in geloofsgemeenschap St. Helena en kunt voor al uw vragen terecht op het secretariaat van onze geloofsgemeenschap.

 

Postadres:

secretariaat geloofsgemeenschap Dijkstraat 11, 7121 ES AALTEN

Openingstijden secretariaat:

Elke donderdag en vrijdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur.

Telefoon:  

0543-473014    E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Regio- of Pastorale wacht:

tel. 06-19017292 (dit nummer geld alleen voor urgente zaken zoals bij: ziekenzalving-overlijden en/of begrafenis/crematie)

Beheerscommissie:

Frans Stoltenborg coördinator/voorzitter, Tonnie Krabben  budgethouder, Joop Theissen gebouwenbeheer,  José van Lith algemeen lid 

Contactpersonen:

Kinderen St. Jozefschool en ander Aaltense scholen: Nina en Mark Westendorp 

Koster:

Everhard Aaldering 

PR functionaris:

J. Ebbers  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bankrekening:

R.K. Kerkbestuur  NL63 RABO 0300 2166 37 t.n.v. St. Ludger Aalten.

Parochiële Caritas Instelling: NL50 RABO 0465 1737 13

De vieringen zijn m.i.v. 1 oktober 2018 als volgt.

Elke 1e en 3e zondag van de maand om 9.30 uur. Op bijzondere dagen kunnen er vieringen uitvallen of tijden afwijken, zie ook het vieringenrooster in SintLudgernu.nl

Doop:

Wilt u uw kind te laten dopen geeft u dit dan door op het secretariaat van onze St. Helenakerk.                                                                                                                               Momenteel worden kinderen veelal parochieel gedoopt in het Eucharistisch centrum van de Sint Ludgerparochie te Lichtenvoorde. Andere data zijn mogelijk in overleg. Ook kunt u uw kind, op verzoek en in onderling overleg, in een eucharistieviering in onze eigen geloofsgemeenschap laten dopen. Informatie hierover op het secretariaat te Aalten.
         

 

Ook op deze website wordt het rooster van de vieringen vermeld. 

 

 

 

 

 

 

Bent u benieuwd naar de geschiedenis van onze kerk dan kunt u kijken achter de bijgevoegde link. Onze geschiedenis.  Hier in staan in het kort gegevens en afbeeldingen van feiten welke van belang zijn geweest voor de geloofsgemeenschap St. Helena vanaf de reformatie, het jaar 1570, tot nu toe.

 

Inhoud:.....
01) Bij overlijden...
02) Zieke en/of thuiszittende parochianen...
03) Familieleden-buren-kenissen...
04) Bezoek van een pastor...
05) Vieringen...
06) Ochtendgebed met eucharistie...
07) Antennegroep....
08) Tarieven en opgave misintenties..
09) Kerkradio....
10) Rolstoel...
11) Glutenvrije hosties...
12) Adreswijziging...
13) A.A. Anonieme Alcoholisten         

Acolieten- Misdienaars
Een aantal jongeren ondersteunen de voorganger van de viering. Zij maken de tafel gereed en vormen een erewacht tijdens het Evangelie en de Consecratie. Ook aan het eind van de viering begeleiden zij de voorganger weer terug naar de sacristie. 

 

Antennegroep

Een groot aantal parochianen houdt een oogje in het zeil in hun buurt en vraagt als het nodig is bij de coördinator van de antennegroep om aandacht in een bepaalde situatie. Dit zal in de meeste gevallen gebeuren door het toezenden van een wenskaart of van een bezoekje van een van de pastores.

 

Pastorale noodwacht
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus
06-190 17 292

Agenda

Geen evenementen