Overledenen:

 

 

 

 

 

 

 

 

Periode 01-11-2018 t/m

31-10-2019

Geboorte datum 0verleden op leeftijd
  Naam      
01        
         
         
         
         
         
         
         

 

 

 

Periode 01-01-2019 t/m

31/12/2019

Naam

Geboorte datum Overleden op Leeftijd
         
         
         
         
         
         
         
         
         

Doop in 2018:

Zo. 18 november: Shamaila en Djayden Conradus zijn door het H. Doopsel opgenomen in onze St. Helena Geloofsgemeenschap Aalten

                               Dochter Shamaila, geboren op 18-11-2018 en zoon Djayden, geboren op 04-04-2015

                               van Marlon Conradus en Tanja van Bart.

 

Zo. 21 okt. 2018: Jack  Jacobus Maria Engelbarts is door het H. Doopsel opgenomen in onze St. Helena geloofsgmeenschap Aalten.

                              Jack is de zoon van David en Lysette Engelbarts-Zwetsloot en geboren op 27 mei 2018.

 

Huwelijk in 2018:

In het kerkelijk huwelijk getreden zijn op  za. 28-70-2018: Ronald Ebbeskamp en Sandra Kühn.

Hartelijk gefeliciteerd.

 

Overledenen 01-11-2017 t/m 31-10-2018 en het jaar 2018:

Maand oktober 2018:

Rianne Frenken † 30-10-2018 in de leeftijd van 40 jaar

 

H. Reiring † 27-10-2018 in de leeftijd van 79 jaar. Zijn inmemoriam: Als een vlinder naar het licht ben je ons vooruit gevlogen. Onbereikbaar ver en toch heel dichtbij......

 

Maand september 2018:

 

J.J. Meekes,  †16-09-2018 in de leeftijd van 87 jaar

 

Maand Augustus 2018:

 

Charles Betting †28-08-2018 in de leeftijd van  61 jaar

 

 

Hildegard Pieterse-Uffing † 07-08-2018 in de leeftijd van 83 jaar

 

Maand juli 2018:

 

Dhr. J.E. Boerboom, † 22-07-2018 in de leeftijd van 73 jaar

H.J. Thiele, † 06-07-2018 in de leeftijf van 87 jaar

 

Maand juni 2018:

 

Stien Oonk-Schenk † 20-06-2018 in de leeftijd van 94 jaar

 

Tine Veldkamp-Rots † 17-06-2018 in de leeftijd van 86 jaar. Haar inmemoriam: Tine werd geboren als vierde in een gezin van acht kinderen. Al jong werd verwacht, dat ze meehielp in het huishouden.Toch was ook het volgen van een goede opleiding belangrijk. Na enkele jaren bij de nonnen op kostschool heeft ze met succes typen en stenolessen gevolgd. Zo ging ze mett haar diploma aan het werk op het gemeentehuis in Aalten, een gezellige tijd. Ze leerde haar man Jan Veldkamp kennen en trouwen betekende toendertijd nog ontslag uit overheidsbetrekking en dat gebeurde. Samen kregen ze drie kinderen en later nog een kleinzoon. Naast haar niet aflatende zorg voor het gezin was ze maatschappelijk actief als leidster op de toenmalige Mater Amabilisschool, gedurende 25 jaar als lector in de kerk, als lid van de Raad van Kerken in Aalten en als lid van de commissie van toezicht op het huishoudelijk onderwijs in Aalten. De kinderen en ook de geloofsgemeenschap bewaren haar in hun herinneringen. De laatste jaren liet haar lichaam haar steeds meer in de steek. Het lopen ging moeizamer en ze moest dingen die ze graag wilde doen meer en meer loslaten. Dat viel haar zwaar, vooral ook omdat haar geest tot het einde toe scherp bleef. Daarbij gunde ze zich weinig tijd voor ontspanning, gewend als ze was om altijd bezig te zijn. 

Tine werd enstig ziek en een tijdje voor haar overlijden opgenomen in het ziekenhuis, waar ze op 17 juni is overleden. Haar lichaam is na de uitvaartviering in de R.K St. Helenkerk bij haar man ten grave gedragen op de R.K. begraafplaats 'Berkenhove'.

 

Maand mei 2018:

 

Anton Bennink † 14-05-2018 in de leeftijd van 88 jaar.

 

Maand april 2018:

 

Adri Harbers † 27-04-2018 in de leeftijd van 66 jaar. Zijn inmemoriam: Adri volgde de lagere school en daarna de LTS om een beroep te leren. Hij werd tegelzetter en met dit beroep verdiende hij de kost. De laatste jaren betegelde hij cruise schepen. Dat deed hij met veel plezier en vakmanschap, waarvoor hij onlangs als waardering een oorkonde ontving. Diverse hobby's had Adri ook als: duiven, motorcross en voetbal, welke hij met veel vrienden in het verenigingsleven deelde. Ook was hij fan van Feyenoord. Toen hij José leerde kennen ging hij met zijn witte bus, met logo ' Mister Mus' regelmatig op bezoek bij zijn club. Hij ging ook graag op vakantie naar zonnige oorden, om weer nieuwe energie op te doen voor de komende klussen. Adri is op 27 april overleden, kort na zijn 66-ste verjaardag, waarna zijn lichaam op 4 mei, na de afscheidviering is begraven op begraafplaats 'Berkenhove'.

 

Maand maart 2018:

Bennie Betting † 30-03-2018 in de leeftijd van 65 jaar

 

Maria Baten-Bijen † 22-03-2018 in de leeftijd van 87 jaar. Haar inmemoriam: Maria werd geboren op 17 september 1930 te Aalten in een gezin van 4 dochters en een zoon. Ze ontmoette Bonnie Baten en toen ze trouwden trokken ze eerst in bij haar ouderlijk huis aan de Saksenstraat. Daar is hun oudste zoon Freddie geboren. Later in hun eigen woning aan de Piet-Heinstraat werd zoon Quido geboren. Ze kregen 6 kleinkinderen, waar ze heel gelukkig mee waren. Maria was een warme vrouw voor kinderen, kleinkinderen en iedereen was er welkom in hun huis. Bijzonder was voor Maria haar aandacht voor haar kleinkind Daimion. Daimion betekende heel veel voor haar, omdat Daimion een handicap had, waardoor Maria zich heel betrokken voelde met dit kind. Ofschoon alle kleinkinderen haar aandacht hadden. Daimion is echter op jonge leeftijd overleden, hetgeen haar en de hele familie veel pijn deed.  Samen hebben ze in 2017 hun 60-jarig huwelijk nog mogen vieren. Daarna ging de gezondheid van beiden toch achteruit.
'Elk afscheid is de geboorte van een herrinnering' - 'Een hand een woord een gebaar doen zo goed als je iemand, die je liefhebt verliezen moet' - 'De lege plek het doet zo'n pijn, maar in gedachten zal zij altijd bij ons zijn'.
Maria is thuis aan de Frankenstraat overleden op donderdag 22 maart, haar lichaam is op donderdag 29 maart gecremeerd in crematorium 'Berkenhove'.

 

Joop Koelman † 17-03-2018 in de leeftijd van 67 jaar

 

Thea Klappers-Gudde † 16-03-2018 in de leeftijd van 66 jaar. Haar inmemoriam:  Thea was kraamverzorgster. Ze hield van Joop, haar kinderen en kleinkinderen. Ze was een rustig, zorgzaam type. Ze was sterk en liefdevol, hield van eerlijkheid en ze was een vechter. Een trotse moeder, oma en schoonmoeder, stipt en gelukkig. Zo hield ze veel van de natuur, van buiten zijn in de tuin, de bloementuin met de lelietjes-van-dalen, de viooltjes, van de lindeboom en genoot ze van orchideën en amayllissen. Juist voordat Thea tijd aan haar hobby's kon gaan besteden, kreeg ze de diagnose ALS. Hoewel ze het jammer vond haar kinderen nog maar kort te zullen zien en het oprgroeien van haar kleinkinderen niet meer te zullen meemaken, aanvaarde ze haar lot in grote gelijkmoedigheid. Het deed haar verdriet haar onafhandelijkdeid steeds meer te verliezen, maar ze was dankbaar in haar eigen omgeving te kunnen blijven wonen. Haar geestkracht en wijsheid hebben we tot het laatst mogen bewonderen. Thea is overleden op 16 maart j.l. en haar lichaam is in crematorium 'Berkenhove' in besloten kring gecremeerd.

 

Reini Mecking-Visser † 14-03-2018 in de leeftijd van 85 jaar.

 

Mevr. Dielessen-van Straaten † 11-03-2018 in de leeftijd van 98 jaar 

 

Maand februari 2018:

 

Stien Aversteeg-Betting † 15-02-2018 in de leeftijd van 74 jaar. Haar in memoriam: Stien werd geboren als Stien Betting op 29 mei 1943. Een lichtpuntje in de oorlogsjaren. Ze woonde bij het gezin aan de Parallelweg, maar na een bombardement was alles weg. Ook Stien lag onder het zand van de schuilkelder. Fijne jaren beleefde ze na verhuizing van het gezin naar de Trompstraat. Na de lagere school en de huishoudschool ging ze aan het werk en al snel leerde ze haar man Frans Aversteeg kennen. Ze trouwden en eerst werd ingewoond bij het oudershuis van Frans, aan de Kemenaweg. Daar werd hun oudste zoon Benno geboren. Niet lang daarna vetrokken ze i.v.m. het werk van Frans naar de Roelendijk en daar werd dochter Angela geboren. Hun geluk kon niet op. Frans noemde het gekscherend 'het kleine huis op de prairie'. Ze waren bijna zelfsupportend met groente en fruit uit eigen tuin. Dochter Melanie diende zich aan en het gezin verhuisde naar de Bevrijding. Hier vierden ze hun 12,5 jarig huwelijk. Hier was het waar Stien een rode draad gaf door haar leven, de katholieke kerk. God onze vader en Jezus en Maria (Maria eigenlijk voorop), ze werd kosteres van de kerk. De kinderen vlogen uit en samen met Frans betrokken ze een huis van de kerk. Vele jaren bleef ze kosteres. Ze deed haar werk met volle overgave, met precisie op de achtergrond. Verdrietig was ze toen ze, door reuma en artrose, het werk niet meer aankon. De volgende verhuizing ging naar de Hare waar ze jaren met plezier heeft gewoond in een leuke buurt, volop genietend van de kleinkinderen en huisdieren, een andere rode draad in haar leven.
Na hett overlijden van Frans ging ze vol vertrouwen door. Echter Stien werd ziek, kanker. Na meerdere chemokuren waren haar hart en lichaam op. Al die tijd bleef ze een rotsvast geloof en vertrouwen in God en de kerk houden. Ze gaven haar het comfort de last te dragen en tot een einde te brengen. Overtuigd als ze was, dat ze kwam te zitten aan de tafel van God in de hemel, omringd door haar dierbaren, die haar zijn voorgegaan, in een wereld zonder ziekte, zonder pijn, zonder verdriet is Stien in de ochtend van 15 februari aangeschoven.
Na de afscheidviering in 'Berkenhove is haar lichaam gecremeerd in crematorium 'Berkenhove' op dinsdag 20 februari.

 

Cissie  Beckers † 04-02-2018 in de leeftijd van 92 jaar. Haar in memoriam: Cissie werd geboren als jongste in gezin Beckers te Bredevoort. Na haar schoolopleiding ging zij werken in een fabriek en een winkel. Door een ongelukkige val op school in Denekamp liep zij blijvend hersenletsel op en bleek niet bestand tegen overmatig hoge werkdruk en overgevoeligheid voor licht- en geluidsprikkels. Chronische pijn noopten haar thuis te blijven. Daar nam zij de zorg op zich voor haar vader, nadat moeder in 1949 overleden was. Het bleef niet bij zorg voor vader alleen, ook kleine kinderen werden door haar opgevangen, wanneer er in de thuissituatie aanleiding voor was. Zo werd er met diverse neefjes, nichtjes en andere kinderen uit Bredevoort gespeeld, gegeten en geslapen aan de Koppelstraat 18. Cissie nam alle tijd voor hen. Gezelligheid en geborgenheid waren voor haar belangrijker dan het huishouden. Ze haalde haar rijbewijs en kon zo met vader, haar zus Mia en diverse vriendinnen op stap. Het gaf haar vrijheid. Ze bezat een natuurlijke nieuwsgierigheid, naar hoe alles gemaakt wordt, omgaan met computers, wat groeit en bloeit daar, boekenbinden, werken met kralen en truien breien op de breimachine. Daarbij een scherpe kijk op de wereld, Zonnebloem en MOV, spitsvondige opmerkingen, veelal voorzien van humor, een ander het beste gunnen en om de vijf jaar uitgebreid de verjaardag vieren met iedereen: dat was typisch Cissie Beckers.
Er brak een nieuwe tijd voor haar aan toen haar zus en huisgenoot Mia overleed in 2005. Ondanks het gemis genoot zij van haar leven in haar huis aan de Hogestraat. Ze bleek heel goed in staat zichzelf te redden, ondersteund met huishoudelijke hulp en later professionele lichamelijke zorg. Voor haar familie was zij 'tante Cissie' en hebben zij goede en dankbare herinneringen aan haar. Op zondag 4 februari ging haar leven terug naar de Schepper. Haar lichaam is op zaterdag 10 februari na de uitvaartviering in de St. Helenakerk begraven op de r-k begraafplaats Berkenhove.

 

 

Maand januari 2018:

Riek Betting-Kumeling †29-01-2018 in de leeftijd van 94 jaar. Haar in memoriam: Riek Betting, weduwe van Willem Betting werd geboren op 28 februari 1923 in de Velswijk. 

Zij groeide op als oudste uit een gezin van 8 kinderen in Zeddam. Na de lagere school ging zij naar de meisjesschool. In de oorlog overleed haar vader op jonge leeftijd. Thuis hadden ze een postkantoor, dat kantoor heeft ze toen helpen waarnemen. Tijdens de oorlog werden bij haar thuis Duitsers ingekwartierd, dat waren bange tijden. Zij werd als jong meisje ook vaak naar verschillende postkantoren uitgezonden, als invalskracht en daar fietste ze dan naartoe.
Op een feestje leerde ze Willem Betting kennen. Vrij snel daarna zijn ze op 21 mei 1957 getrouwd, in de kerk van Zeddam. De volgende dag gaven ze nog een extra feest in Bredevoort voor de klanten en diegene die niet in staat waren om naar Zeddam te komen. Voor verschillende koorleden was dat een dag teveel, want die hadden het van de vorige dag nog zwaar te verduren.
In Bredevoort kwam Riek bij haar man op `t Zand te wonen, waar ook de zus van haar man, onze tante Mien, bij in woonde. Daar heeft ze de huishoudelijke taken van tante Mien overgenomen. Tante Mien ging toen meer in de winkel werken en dat was voor haar niet altijd een gemakkelijke tijd. Twee zonen werden uit hun huwelijk geboren. Haar eerste zoon Jos werd in 1962 geboren. Daarna hebben ze een nieuwe winkel gebouwd aan de Landstraat en zijn ze boven de winkel gaan wonen. Hun tweede zoon Marcel werd in 1966 geboren. Tien jaar later verhuisden het gezin naar de Kruittorenstraat, waar Riek met plezier heeft gewoond. Daar mocht ze graag tuinieren, want ze hield van fleurige bloemen in en om het huis. In 1991 is haar man Willem overleden. Riek ging graag op reis. Eerst met haar man en daarna alleen, maar ook met familie en bekenden. Vorig jaar is zij nog alleen een week naar Lunteren geweest.
Moeder heeft veel hobby`s gehad, zoals schilderen, handwerken, tuinieren, winkelen, met de auto erop uit, lekker eten koken, want dat kon ze als de beste. Ze probeerde graag nieuwe recepten uit. Ook zingen in het Dameskoor was voor haar belangrijk. Voor de Drie Kerken organiseerde moeder met plezier ook de uitjes en de kerstvieringen.
Doordat zij verschillende bestuursfuncties had en veel vrijwilligerswerk deed is zij Koninklijk onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Op 76 jarige leeftijd werd moeder nog oma en gelukkig heeft zij alle 6 kleinkinderen mogen meemaken. Zij was er zeer trots op. Ze breide kindersokjes en was oppas- voorlees- en knutsel oma.
Ze was een moderne vrouw in haar opvattingen, die tot op het laatst overal in geïnteresseerd was. Ze las elke dag de krant, keek t.v. en wist wat zich in de wereld afspeelde. Ook had Riek altijd belangsteling voor de zaak en vroeg altijd hoe het op de zaak was en hoe het met de kleinkinderen ging.
Toen ze ouder werd wilde ze zo graag de regie over haar eigen leven houden, al was dat de laatste jaren niet gemakkelijk, omdat ze steeds meer afhankelijk werd van zorg.
De laatste 3 jaar van haar leven heeft ze op de 'Molenberg' in Groenlo en op 'Beth San' in Aalten gewoond.
Riek overleed op 29 januari 2018 in Aalten. Op 5 februari hebben wij haar, na de uitvaartviering, begeleid naar haar laatste rustplaats op de r-k begraafplaats te Bredevoort.

 

 

Maand december 2017:

 

Bennie Oostendorp †26 december 2017 in de leeftijd van 69 jaar. Zijn in memoriam: Aan ons zijn talenten gegeven. Ook aan Bennie. Ondanks enige beperkingen bezocht hij de plaatselijke lagere school. Het schoolleven was niet altijd gemakkelijk. Ook toen konden kinderen hard zijn tegen elkaar. Dat raakte Bennie diep. Zijn talenten werden echter ook gewaardeerd. Hij kon goed voorlezen en droeg kleine gedichten voor. Thuis was er een piano, waarop Bennie zijn muzikaliteit kon ontwikkelen. Dat was heel bijzonder in het Mariënvelde van die dagen.
De toekomst van hem lag elders. Hij woonde in verschillende tehuizen, verspreid over het land: Hollandse Rading, Hilversum en Sterkel, waar hij voor schoenmaker leerde. In de zomer van 1968 kwam hij weer in Mariënveld. Hij werkte toen o.a. bij Don Bosco. In 1983 verhuisde hij naar't Slaa in Aalten. In dit laatste dorp werd hij lid van het kerkkoor St. Caecilia. Trouw bezocht hij de repetities. Hij voelde zich helemaal opgenomen. In Aalten werkte hij bij de Marke. Een verhuizing naar de Cederhof volgde en op het laatst was de woonlocatie Patrimoniumstraat van Estinea zijn tehuis.
Bennie had bij alle wisselingen steeds behoefte aan contacten en geborgenheid. Hij verzond trouw kaarten voor kerst en nieuwjaar. Ook vanaf zijn vakantieadressen en hij belde. Hij kon het ijs breken met een speciale humor en met bijzondere uitspraken, die helemaal bij hem hoorden.
Bijzonder waren voor hem ook enkele vriendinnen. Een speciale band had hij met Hermien. Hij hield van de natuur en observeerde vogels. Zijn orgel bleef hij bespelen, ook toen de lichamelijke omstandigheden minder werden.
Muziekstukken van het koor nam hij mee naar huis. 'Ik kan niet autorijden, maar wel op een orgel spelen', zo relativeerde hij.
Bijzonder was ook zijn kennis van de tijd. De kalender had hij in zijn hoofd en de regelmaat van klokken en maanstanden hield hij bij. De tijd ontglipte hem echter. Een gevreesde ziekte had zijn longen aangetast. Broos was hij geworden. Op Tweede Kerstdag bij het eerste kwartier van de maan overleed hij, na een liefdevolle verzorging door Estinea, omringd door hen die hem lief waren. Bennie moge jij rusten in vrede. Zijn lichaam is op woensdag 3 januari 2018, na de afscheidsviering gecremeerd op crematorium 'Berkenhove'.

 

Mia Kascheck-Toebes † 22 december 2017 in de leeftijd van 74 jaar

 

Thom de Vries †18 december 2017 in de leeftijd van 28 jaar

 

Jan Tinnevelt  16 december 2017 in de leeftijd van 90 jaar. Zijn in memoriam: Nu 't rumoer rondom jou is verstomd - de stoet voorbij is, de schuifelende voeten,- nu voel ik dat er 'n diepe stilte komt - en in die stilte zal ik je opnieuw ontmoeten.
En telkens weer zal ik je tegenkomen,- we zeggen veel te gauw:het is voorbij,- Hij heeft alleen je lichaam weggenomen,- niet wie je was en ook niet wat je zei.
Ik zal nog altijd grapjes met je maken,- we zullen samen door het stille landschap gaan. - Nu je mijn handen niet meer aan kunt raken,- raak je mijn hart nog duidelijker aan. Toon Hermans

 

Maand november 2017:

 

Andre Schurink † 14 november 2017 in de leeftijd van 65 jaar

 

Theo Megens † 9 november 2017 in de leeftijd van 82 jaar  

 

 

Overledenen:

 

Periode 01-11-2017 t/m 31-10-2018:  

  Naam geboren overleden leeftijd
  Theo Megens 26-02-1935 09-11-2017 82 jaar
  Andre Schurink 01-03-1952 14-11-2017 65 jaar
  Jan Tinnevelt 14-08-1927 16-12-2017 90 jaar
  Thom de vries 30-10-1989 18-12-2017 28 jaar
  Mia Kascheck-Toebes 09-07-1943 22-12-2017 74 jaar
  Bennie Oostendorp 20-08-1948 26-12-2017 69 jaar
  Riek Betting-Kummeling 28-02-1923 29-01-2018 94 jaar
  Cissie Beckers 20-06-1925 04-02-2018 92 jaar
  Stien Aversteeg-Betting 20-06-1925 15-02-2018 74 jaar
  M. Dielissen-van Straaten  19-08-1919 11-03-2018 98 jaar
  Reini Mecking-Visser  29-08-1932 14-03-2018 85 jaar
  Tea Klappers-Gudde 10-09-1951 16-03-2918 66 jaar
  Joop Koelman 23-11-1950 17-03-2018 67 jaar
  Maria Baten-Bijen 17-09-1930 22-03-2018 87 jaar
  Bennie Betting 31-10-1952 30-03-2018 65 jaar
  Adri Harbers  12-04-1952 27-04-2018 66 jaar
  Anton Bennink 18-03-1930 14-05-2018 88 jaar
  Tine Veldkamp-Rots 19-08-1931 17-06-2018 86 jaar 
  J.E. Boerboom 27-03-1945 22-07-2018 73 jaar 
  Hildegard Pieterse-Uffing 18-04-1935 07-08-2018 83 jaar
  Charles Betting 31-07-1956 28-08-2018 61 jaar 
  J.H. Thiele 11-03-1930  06-07-2018 78 jaar
  J.J. Meekes 29-04-1931 16-09-2018 87 jaar
  H. Reiring 13-05-1939 27-10-2018 79 jaar
  Rianne Frenken 29-09-1978 30-10-2018 40 jaar

 

Periode 01-01-2018 t/m 31-12-2018: 

   Naam geboren overleden leeftijd
  Riek Betting-Kumeling 28-02-1923 29-01-2018 94 jaar
  Cissie Beckers 20-06-1925 04-02-2018 92 jaar
  Stien Aversteeg-Betting 29-05-1943 15-02-2018 74 jaar
  M. Dielessen-van Straaten 19-08-1919 11-03-2018 98 jaar
  Reini Mecking-Visser 29-08-1932 14-03-2018  85 jaar 
  Thea Klappers-Gudde 10-09-1951 16-03-2018 66 jaar
  Joop Koelman 23-11-1950 17-03-2018  67 jaar
  Maria Baten-Bijen 17-09-1930 22-03-2018 87 jaar
  Bennie Betting 31-10-1952 30-03-2018 65 jaar
  Adri Harbers 12-04-1952 27-04-2018  66 jaar
  Anton Bennink 18-03-1930 14-05-2018 88 jaar
  Tine Veldkamp-Rots 19-08-1931 17-06-2018 86 jaar
  J.E. Boerboom  27-03-1945 22-07-2018 73 jaar
  Hildegard Pieterse-Uffing 18-04-1935 07-08-2018 83 jaar
  Charles Betting  31-07-1956 28-08-2018 61 jaar
  J.H. Thiele 11-03-1930 06-07-2018 78 jaar
  J.J. Meekes 29-04-1931 16-09-2018 87 jaar
  H. Reiring 13-05-1939 27-10-2018 79 jaar
  Rianne Frenken 29-09-1978 30-10-2018 40 jaar

                             

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger

Vieringen

December 2018
M D W D V Z Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31