Helaas, het mag dit jaar niet zo zijn.
Nestverlatingsangst, werk, studie, en geplande vakanties zijn misschien deels oorzaak aan het niet doorgaan van de uitwisseling met jongeren naar Jibou, Roemenië. Misschien is het ook een tijdsverschijnsel waar we mee moeten dealen. In het vorige parochieblad hadden we nog hoop zo bleek uit een artikel maar de kosten en de inspanning om het te verwezenlijken zijn te groot om met maar twee mensen te ondernemen. Graag blijven we ons voor Roemenië inzetten en willen ook dat jongeren er zich voor blijven interesseren om te werken aan een betere toekomst voor mensen rondom ons heen.

 

 

 

 

   

 

 

In de viering van zondag 2 juni heeft de geloofsgemeenschap St. Helena afscheid genomen van pastor Jos Droste. Afscheid namen we van elkaar. Voor Jos was het zijn laatste viering in de kerk te Aalten. Voor de aanwezigen was het de laatste viering met Jos als voorganger in een viering. We hopen hem nog vaak te zien als inwoner van Aalten, als buurman, kennis of gewoon bekende.

PROFICIAT ! 72 DOOPKAARSEN HEBBEN WEER GEBRAND!

We mogen terugkijken opeen intensieve inspirerende periode van bijna een half jaar van voorbereiding op een bijzondere dag in het leven van 72 kinderen en evenzovele jonge gezinnen in onze parochies St. Ludger en St. Paulus. Zij hebben hun Eerste Heilige Communie ontvangen.

 

Waarvan 7 kinderen uit Aalten


Onder het thema ‘Blijft dit doen om Mij te gedenken’ hebben we samen gewerkt om de kinderen op een speelse manier bekend te maken met het geloof. Met de oude verhalen uit zowel het Oude als Nieuwe Testament. Door samen het Onze Vader en Wees Gegroet te bidden en door zelf te leren bidden. Het belangrijkste dat we voor nu even onthouden is dat de Naam van God betekent ‘Ik zal er zijn’ en dat Jezus onze allerbeste Vriend wil zijn die je nooit alleen laat. Hij is ons aller aller allergrootste geschenk dat God ons heeft gegeven.


De kinderen hebben zelf gezongen en zijn op deze wijze actief bij de viering betrokken.
Ze zongen o.a. ‘Ik weet dat de Vader mij kent, ik weet dat ik van waarde ben. Ik weet dat ik een parel ben, een parel in Gods Hand’.
Vol vertrouwen gaan we hiermee de toekomst in.

 

 

 

Als cadeau van de parochie mochten alle kinderen “Mijn eerste Bijbel’ ontvangen als geschenk, zodat ze de Bijbelse verhalen kunnen thuis kunnen blijven lezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


We zijn nog op zoek naar enthousiaste mensen die willen meehelpen met de voorbereidingen in 2020. Ben jij dat? Meld je dan aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook voor meer informatie mag je mailen.

Het kerkhof ziet er aan de Stationstraat nu opgeknapt uit. Wederom een 10-tal mensen stak zaterdag de handen uit de mouwen om een beetje orde op zaken te stellen. In  het najaar wordt er weer een oproep geplaatst om te helpen bij het op op orde houden van deze geschiedenisvolle begraafplaats. Kom alvast een kijkje nemen. de moeite waard!

Kinderkoor Klavertje Vier zoekt nieuw leden. Jonge kinderen die graag zingen, voor meer informatie kijk bij 'lees meer'.

 

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus

Vieringen

Juni 2019
M D W D V Z Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30