9 juni 2020

Vieringen tot 1 september

Tot 1 juli zijn er op uitsluitend kerkvieringen op zondag in Groenlo en Lichtenvoorde om 9.30 uur. Hiervoor moet u zich aanmelden op donderdagmorgen voorafgaand aan de viering tussen 9.00 uur en 12.00 via telefoonnummer 06- 82 60 48 63.
De uitzending van de vieringen is te volgen via kerkdienstgemist.nl

Vanaf 1 juli gaat aanmelden voor de viering via een digitaal reserveringssysteem. Zie hier voor een handleiding.

Voor meer informatie zie de Pastorale nieuwsbrief 4 en Vieringen en activiteiten tot 1 september. Bij de vieringen moeten we rekening houden met het protocol kerkelijk leven zoals dit door de bisschoppen is vastgesteld.

 


Ook dit jaar konden we gelukkig met de kinderen van groep 7 en 8 op parochiekamp. Het was nog even spannend of het wel of niet door zou gaan, maar met een iets andere invulling en wat coronamaatregelen op zak, konden we toch op kamp!
Onze beleving en het programma:
We hebben de hele week geleefd in onze eigen ‘kampbubbel’ omdat we helaas niet naar het dorp of naar een zwembad konden gaan, maar desondanks hebben we elke dag een onwijs leuke dag-invulling gemaakt. Er werden 5 teams gemaakt met 4 kinderen. Deze teams hadden verschillende kleuren: Wit, Rood, Blauw, Oranje en Zilver. Per team was het de bedoeling de hele week punten te verdienen bij de spellen die er gedaan werden.
Dit jaar stond parochiekamp in het teken van televisieprogramma’s.

 

-Maandag: We begonnen na aankomst met ‘Wie is de Mol?’ De kinderen werden 1 voor 1 gescreend om te kijken of ze tijdens de spellen van het middagprogramma de boel een beetje konden saboteren. Er werden maar liefst 3 mollen gekozen! ‘s Avonds bij het kampvuur werd er bekend gemaakt wie de mollen waren en wie dit het beste gedaan had.

 

-Dinsdag zapten we naar het programma ‘Te land, ter zee en in de lucht’ Er stonden hele leuke waterspellen op het programma waarbij je per team zo veel mogelijk punten moest proberen te halen. Gelukkig kwam de zon er ook nog heerlijk doorheen die middag! 

 


-Woensdag was het de bedoeling dat ‘Jachtseizoen’ op de tv te zien was, helaas kon deze aflevering niet uitgezonden worden door een kleine coördinatiefout. Uiteindelijk hebben we allerlei verschillende oudhollandse spellen gedaan, zoals pleeborstel gooien en buskruit in het bos. ‘s Middags hebben we het grote kaarten-zoek spel gedaan en de kinderen hebben nog fijn wat vrije tijd gekregen.


-Donderdag zapten we naar het televisieprogramma ‘De TV-kantine’ met het bijbehorende personagespel, waarbij de kinderen op zoek moest gaan naar verklede leiding in het bos om zoveel mogelijk punten voor hun team binnen te halen. Uiteindelijk sloten we deze dag af met de bonte avond en het ufo-spel in het donker.

 

-Vrijdag was alweer de laatste dag, we begonnen met het programma ‘Nederland in beweging’ en zapten ‘s middags door naar ‘De alleskunner’; hiermee konden de kinderen de laatste punten binnen slepen voor hun team! Uiteindelijk hebben we deze dag afgesloten met een super spannende spooktocht, waarbij alle kinderen mee durfden te lopen! Super knap!

 

-Zaterdagochtend hebben we nog heerlijk genoten van een restjes ontbijt en hebben we de laatste dingen opgeruimd voor vertrek. Om 12 uur kwamen alle kinderen en leiding moe, maar voldaan weer aan bij de kerk na een fantastische week in de kampbubbel!
We konden wel zeggen dat dit jaar bijzonder was, maar ondanks dat meer dan geslaagd! De kinderen en de leiding heeft genoten van een fantastische week!
De leiding!

 

Thuisgekomen van het parochiekamp op zaterdag 25 juli, de kinderen van St. Jozefschool groep 7 en 8 en de leiding. U leest al; veel plezier hebben ze gehad met z'n allen ondanks dat ze i.v.m. de coronamaatregelen niet alles konden doen, zoals het dorp ingaan en niet naar het zwembad. Erg jammer, maar samen hebben ze toch weer een geweldige week beleefd.
Ook de nieuwe leden van de leiding waren zeer content met een week parochiekamp.
Op zaterdag keerden ze om 12.00 uur vermoeid maar voldaan terug op het plein voor de St. Helenakerk in Aalten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

krijgen we deze enorme vrachtwagen nog vol? Maar, om 18.00 uur waren Jan, Piet, Tonnie, Frans, Dick, Fenny, Natan, René, Erwin, Femke, Jan-Willem. ter plekke. Zij zorgden dat de voorgepakte spullen door de kooiaap konden worden opgepikt en dat de loze ruimten werden gevuld met zakken en dozen vol kleding. Om 23.00 uur reed de vrachtwagen richting Roemenië en over een paar dagen kan Roberto, onze partner daar, zich gelukkig prijzen dat er eindelijk weer goederen verkocht kunnen worden in zijn winkeltje. Met het opgebrachte geld worden vervolgens weer diaconale dingen gedaan. Thuiszorg, tafeltje dekje, maar ook bijspringen als het hier en daar even nodig is.  Ook voor ons een zorg minder. Het grote aanbod van kleding, huisraad, enz. gaf echt problemen. Een overvol magazijn. Gelukkig is er weer een beetje ruimte maar nog zeker één vrachtwagen hebben we nog in voorraad. Alle gulle gevers  en ook alle vrijwilligers bij het laden, dank. Super!

-- Vanwege het toelaten van activiteiten in de tijd van corona is de beheercommissie aan het overleggen wat er kan en nog niet kan met het oog op vieren en samenkomen. Er wordt contact gehouden met het parochiebestuur en het pastores team.

 

-- Een al jaren slepend conflict over geluidsoverlast door het slaan van de uren door de kerkklok heeft er nu toe geleid dat we in overleg met het bestuur en gemeente hebben besloten om het mechaniek van het  slaan van het uren uit te schakelen. Het luiden van de klokken als oproep voor een eredienst en andere tradities zoals overluiden en herdenking van de overledenen tijdens de 4 mei viering zal niet gewijzigd worden. 

 

-- Het aantal weekenddiensten in onze kerk zal naar verluidt in het komende kalenderjaar verminderen. De bezetting van het pastores team en het aantal parochianen dat deelneemt aan de diensten is daar mede aanleiding toe.

 Nu er tijdelijk geen producten meer in de voedselbank-kast in de kerk gebracht kunnen worden is daar een oplossing voor gevonden. Namelijk: in de Maria kapel. Daar staat een mand waarin de producten achtergelaten kunnen worden. Deze mand wordt iedere dag gecontroleerd en een vrijwilliger brengt ze naar de voedselbank-kast in de Zuiderkerk (het centrale verzamelpunt).
Alle houdbare producten zijn welkom, maar we denken om vanaf de maand juni - het systeem van geloofsgemeenschap Winterswijk te volgen - door iedere maand in het parochieblad ‘SintLudgernu.nl’ aan te geven om aan een bepaald artikel de voorkeur te geven. Dat kan de ene keer koffie zijn de volgende keer iets anders. Deze maand juni graag een pot jam.
Het is voor de voedselbank-vrijwilligers, die de tassen vullen eenvoudiger, want de vraag bij het aanbod van veel verschillende producten is vaak, wie geef je wat?
Dank voor uw begrip, medewerking en gaven, juist in deze moeilijke tijd.
P.C.I. r.k. geloofsgemeenschap St. Helena, Aalten.

 

 

Tijdens de Corona-crisis tijd blijft de Mariakapel gewoon dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

 

 

 

 

 

  

 

Het secretariaat is alleen op vrijdagmorgen geopend van 9.00 uur tot +/- 11.00 uur.
De kerk zelf is gesloten.

 

 

Wilt u producten brengen voor de voedselbank-kast, dan kan dat. Er staat in de Mariakapel een mand klaar, waar u ze in kunt leggen.
Dagelijks wordt die mand gecontroleerd en worden de producten door de Caritas opgehaald. Dank u voor de medewerking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pastorale noodwacht
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus
06-190 17 292

Agenda

Geen evenementen