Pastorale noodwacht: 06-190 17 292
 Parochie Sint Ludger

 

Enkele kinderen van de Aaltense St. Jozefschool, die op 27 mei in Lichtenvoorde de Eerste Heilige Communie gaan doen, hebben zich ook in Aalten gepresenteerd aan de aanwezigen in de kerk op zondag 15 april j.l.
Waarom hebben ze dat gedaan? Om zich aan de mensen in eigen geloofsgemeenschap voor te stellen en de betrokkenheid te laten voelen.
Allemaal hadden ze een foto van zichzelf, met een mooie tekst erbij, over hoe ze de voorbereiding hebben ervaren, op gekleurd papier geplakt en opgehangen in de kerk.

Drie leden van de stichting Roemenië Aalten-Salaj zijn één week in het stadje Jibou en omgeving geweest om de opgebouwde contacten met organisaties en werkgroepen aan te halen. Het is een lange rit maar vanwege het voorjaar een mooie tijd om onderweg te zijn en te genieten van de natuur. We hebben gelogeerd tussen twee steden in omdat het veel tijd en kilometers spaarde vanwege de noodzaak om in beide plaatsen mensen te bezoeken. Bijzonder was het dat we een tweede keer dit jaar Pasen konden vieren. De orthodoxe gelovigen vieren op een ander tijdstip het paasfeest dan de christelijke gelovigen. Al enkele jaren sturen we vanuit Aalten goederen naar Jibou en daar worden deze goederen door een aantal vrijwilligers deels aan de plaatselijke bevolking weggegeven en ook wel verkocht. Het geld, meer dan 10.000 euro per jaar, komt ten goede aan het verlenen van hulp aan behoeftigen zoals in de vorm van tafeltje-dek-je, medische hulp bij ziekte, reiskostenvergoeding t.b.v. ziekenhuis bezoek enz, enz. Wij, de stichting Roemenië Aalten-Salaj, streven er naar om de activiteiten en doelstelling van de Roemeense werkgroep vast te leggen in statuten van een Roemeense stichting. Het voordeel is dat er daardoor een beter overzicht komt over wat en hoe te handelen met deze financiën. Ook is men minder afhankelijk van één ‘voortrekker’. Als deze weg zou vallen door omstandigheden dan is continuering beter gewaarborgd. We constateren dat er schot in die ontwikkeling zit maar dat het minder gemakkelijk gaat dan dat we hier gewend zijn. Aanwezig zijn bij dit soort van overleg kan geen kwaad is ons al vaak gebleken. Verder hebben we contacten met de organisaties van wijkzorg en ook van een paar ziekenhuizen. Luisteren en met eigen ogen zien wat we voor elkaar kunnen betekenen is van grote waarde. Per mail of andere media zijn de contacten moeizamer dan samen ter plaatse aan tafel gesprekken voeren. Dat er veel behoefte aan van alles is wordt dan echt duidelijk en door er te zijn zien we beter waar voor ons de mogelijkheid van het bieden van hulp ligt. Een mooie activiteit en elke keer weer een voldaan gevoel als we huiswaarts keren en we weer weten wat we te doen hebben.

 

 Hierbij een korte, maar dringende oproep om enkele nieuwe medewerkers M/V voor de schoonschip groep. De ’schoonschipgroep' maakt 2 x per maand de kerkelijke ruimte schoon. Dit doen we met een team, bestaande uit 2 personen. Als u zich opgeeft, dan zal uw beurt +/- 6 keer per jaar. Wilt u ons helpen, de boel er netjes uit te laten zien, heel graag.

Inlichtingen en/of opgave bij Tiny Willemsen-Mijnen. Oranjelaan 29-02  tel. 474950.

We hopen op positieve reacties, het is echt dringend.

Hopelijk spoedig tot ziens. Groetend team ‘Schoonschip’

In de Mariakapel van de Rk. Helena ligt vanaf heden een enveloppe waar in een opgavebriefje te vinden is voor het opgeven van  een misintentie als dat wenselijk is. Omdat het secretariaat vaak niet open is dachten wij er goed aan te doen om deze mogelijkheid aan te bieden. Op de enveloppe staat hoe te handelen.  De enveloppe dan deponeren in de brievenbus van Dijkstraat 11 (net over de brug)

 

Vieringen

April 2018
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Activiteiten

April 2018
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30