Logo Parochie

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

r.-k. Parochie Sint Ludger

SintLudgernu.nl | elke dag open

 

Logo Sint Ludger

Lichtenvoorde, april 2018

Beste familie en bekenden van Jan Spijkers,

Op 22 april nemen wij afscheid van Jan Spijkers als koster van de H. Bonifatius – H. Ludgeruskerk te Lichtenvoorde.
Jan heeft in een periode van 40 jaar voor de  R.K. kerk en de geloofsgemeenschap Lichtenvoorde veel betekend en gedaan.
Hij verdient een waardig afscheid.
Zondag 22 april is er om 11.00 uur een plechtige Eucharistieviering in de H. Bonifatius – H. Ludgeruskerk, daarna wordt in de kerk koffie en thee met iets lekkers aangeboden en volgt een officieel gedeelte met enkele sprekers.
Vervolgens is er voor alle aanwezigen gelegenheid Jan persoonlijk de hand te schudden en afscheid van hem als koster te nemen.
Bij dit afscheid bent u van harte uitgenodigd.

Pastoraal team St. Ludgerparochie en St. Paulusparochie
Beheercommissie Lichtenvoorde

Wilt u op welke manier dan ook, een bijdrage leveren aan dit afscheid, neemt u dan even contact op met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 0544 – 464663.

Lichtenvoorde liep gisteravond mee in een stille tocht met het kruis van de Markt tot aan Marianum. De uitvoering van Passion Lichtenvoorde deed dit keer een duidelijk appel op het publiek: word 'maatje' van mensen die lijden in onze verharde maatschappij. Het indrukwekkende spel van het lijdensverhaal van Jezus, werd een intermezzo waarin Nieke Hoitink mensen interviewde die zijn gevlucht en jonge mensen die te maken hebben met voortdurend ziek zijn. Dat plaatste het bijbelverhaal is een actueel perspectief.

Op de Markt sprak locoburgemeester Marieke Frank. Mensen zijn altijd op zoek naar zingeving, of je nu wel of niet naar een kerk gaat. Er zijn momenten van lijden of van verdriet. Het verlichte kruis was door de dragers stilgelegd tegen het podium aan. Op de Markt opende koor Friends met een lied mede gezongen door een Marianum-leerling de derde editie van Passion Lichtenvoorde. Daarna ging een stille tocht achter de kruisdragers aan. Kinderen liepen hand in hand.

Bij Marianum volgde een korte stilte bij het rechtop zetten van het kruis op het schoolplein en ging de vertolking van het lijdensverhaal verder in de aula van het Marianum. Buiten kon op een groot videoscherm worden meegekeken. Passion Lichtenvoorde bofte met het weer. In de avond begon het te regenen en het hield op toe om acht uur de klokken Passion Lichtenvoorde inluidden.

Het komende paasweekend is Passion Lichtenvoorde te zien op televisie bij Regio 8.

       

"Ik ben een dankbaar mens die voor u staat." Pastor Hetty Bresser nam op de zondag voor het feest van Driekoningen afscheid van de parochie Sint Ludger waar ze 12 jaar werkzaam was. Ze bedankte de mensen voor de alle hartelijkheid en vriendschap, zei ze. "Ik ben weliswaar geen wijze uit het oosten, maar ik heb veel mensen ontmoet die mij hebben verrijkt."

Pastor Hetty Bresser werd de moeder binnen het pastorale team genoemd. Als oud-juf voor de klas, kon ze kinderen haar verwondering voor het geloof laten zien. Ze bereidde de kinderen voor op de eerste heilige communie en het vormsel. Haar enthousiasme voor de kerk kende geen grenzen, maar dat werd juist haar valkuil om vroeger met haar werk te stoppen. Voor een volle kerk in Lichtenvoorde legde ze haar getuigenis af. Ze zei haar ster in haar hart te hebben gevolgd. In haar besluit om vroegtijdig met pensioen te gaan had ze in die lichtstraal bevestiging gekregen. Aan het eind van de viering werd ze door schuttersgilde St. Switbertus met een vaandelhulde geëerd als geestelijk adviseur. In die functie was ze betrokken bij de Lichtenvoordse kermis.

Zie voor meer foto's het fotoalbum.

Het verslag van deze dag kunt u in het decembernummer van het parochieblad vinden.

Vieringen

April 2018
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Activiteiten

April 2018
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30