Logo Parochie

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

r.-k. Parochie Sint Ludger

SintLudgernu.nl | elke dag open

 

AALTEN - Bij het lezen van het stukje van Mia Bijen als reactie op het de oecumene in de openlucht in Winterswijk dacht ik: "Volgens mij heb ik soortgelijks al gelezen.”

Bij het zoeken in Kerkvenster (Kerkblad van de PKA) eind augustus zag ik inderdaad een stukje van een bezorgde dominee. Wij zijn dus niet de enige kerk! In de PKA is een nieuw gezin gekomen met jonge kinderen en dat miste daar ook al meerdere kinderen. (terwijl ik me regelmatig verbaas hoeveel kinderen er zijn?)

Mijn stukje waarom ik probeer te reageren is: Ik mis jongeren! Ik wil de oudere niet voorbij lopen, die hebben we nodig voor de verhalen. Mijn twee jongens zijn vaak de enige twee kinderen in een speciale dienst. Zij laten dan duidelijk merken dat ze dat niet leuk vinden. Ik kan me dat voorstellen.

Wij gaan regelmatig naar de Zuiderkerk of de Oosterkerk, net waar een dienst is wat mij aantrekt en de jongens gaan dan mee. Een kopje koffie voor of na de dienst. De kerk geeft mij een gevoel van thuiskomen en welkom zijn. Ik vind het fijn om naar verhalen van de voorganger te luisteren en een opstapje naar de verhalen van Jezus, andere mensen ontmoeten en even een praatje maken.

Wat ik mis in de katholieke kerk zijn: gezinsvieringen, met beamer, mee kunnen kijken naar liedjes die je niet kent en zo kunt leren. Plaatjes over het thema van de dienst.

Volgend jaar doet onze zoon mee aan de eerste heilige communie. Ik zie ernaar uit om met de andere ouders van communicantjes een nieuwe weg in te slaan, samen met het nieuwe pastoresteam de schouders eronder te zetten om weer iets nieuws te krijgen. Ik zie ernaar uit.

Astrid te Winkel

Op zaterdag 11 november 2017 zal kardinaal Eijk Deo Volente Ronald den Hartog tot priester wijden. De wijding zal plaatsvinden in de Sint Catharina Kathedraal te Utrecht.

Vanuit onze parochies Sint Ludger en Sint Paulus zullen wij bussen inzetten voor parochianen en belangstellenden die bij deze plechtigheid aanwezig willen zijn. U wordt hierbij van harte uitgenodigd.

De viering is om 11:00 uur en de afsluiting van deze dag middels een receptie is om 14:00 uur.

LICHTENVOORDE - In oktober gaat er opnieuw een Alphacursus van start in Oost Gelre. Marc Wolterink heeft vorig jaar met de cursus meegedaan en heeft daarna besloten mee te doen in het Alphateam. We spreken met Marc in zijn huiskamer.

Ik ben in het dagelijks leven docent plantenteelt en groenvoorziening op AOC-Oost in Twello. De mensen in Lichtenvoorde zullen mij meer kennen als een vrijwilliger van de kerk. Ik ben acoliet in de RK parochie en lector. Als kind heb ik het hele gebeuren altijd interessant gevonden. Daar deed je gewoon aan mee. Voor mij is de liturgie in de kerk een ontmoeting met Jezus. Maar geloven is niet alleen wat er in de kerk gebeurt. Het moet in het dagelijkse leven gebeuren. Als actieve kerkganger denk ik dat kerken minder in zichzelf gekeerd en meer naar buiten gericht en anders kerk kunnen zijn. Maar hoe dat proces zal gaan, dat vind ik zelf ook spannend.

Lichtenvoorde, juli 2017

Aan de ouders/verzorgers van (mogelijke) communicanten van alle geloofsgemeenschappen uit de parochie Sint Ludger

Beste ouders/verzorgers,

Enige jaren geleden heeft u uw kind laten dopen. Uw kind zit/gaat nu naar groep vier en wij nodigen u van harte uit uw kind deel te laten nemen aan de Eerste Heilige Communie. Voor de organisatie van de voorbereiding is het nodig dat we weten hoeveel kinderen er gaan deelnemen. Wilt u daarom voor 15 september doorgeven of uw kind mee gaat doen? Het opgaveformulier kunt u vinden op de website: www.sintludgernu.nl of bijgesloten bij deze uitnodiging.

De presentatievieringen wordt gehouden op Palmzondag 25 maart 2018 in Lichtenvoorde en zo mogelijk nog een andere locatie. De Communievieringen zijn op zondag 27 mei 2018 in Lichtenvoorde en zo mogelijk nog een andere locatie.

De informatieavonden voor ouders wordt gehouden op 9 en 10 januari 2018. De kennismakingsbijeenkomsten zijn op 23 en 24 januari tussen 18.00uur en 19.00uur

De zes bijeenkomsten om de kinderen voor te bereiden vinden plaats op maandag, dinsdag en woensdagmiddag in Lichtenvoorde.

We werken met het project: “Blijf dit doen”

De inhoudelijke voorbereiding wordt gedaan door het pastoresteam en ervaren vrijwilligers. We vragen hierbij wel enige hulp van de ouders. Tijdens de informatieavond komen we hierop terug. Van de ouders wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van 25 euro per communicant.

Hartelijke groet,

Pastor Hetty Bresser

Formulier opgave EHC 2018

Vieringen

November 2017
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Activiteiten

November 2017
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30